Marcus Rindshøj startede i Lyngby Badminton Klub som 3-årig.

Marcus Rindshøj startede i Lyngby Badminton Klub som 3-årig.

Talent møder den kinesiske mur: 16-årig badmintontalent udtaget til ungdomslandsholdet

16-årige Marcus Rindshøj er udtaget til landsholdet

Af
Mikael Østergaard

Det 16-årige stortalent Marcus Rindshøj fra Lyngby Badminton Klub er udtaget til det danske ungdomslandshold i badminton, der de kommende uger deltager i to internationale turneringer i Holland og Tyskland.

Marcus Rindshøj glæder sig specielt til at møde de kinesiske spillere:

”Det bliver en fantastisk oplevelse at prøve kræfter med blandt andet den ’kinesiske mur’. Kina er verdens førende badmintonnation, og her kan jeg og vi som hold lære en masse, som vi kan bruge fremover i vores badmintonkarriere,” siger Marcus Rindshøj.

Marcus Rindshøj er det første synlige resultat af det enorme ungdomsarbejde, LBK har satset på de seneste år. Hans træner, Peter Arvedsen, er ikke overrasket over udtagelsen af Marcus Rindshøj til landsholdet:

”Marcus er et kæmpe talent, som kan nå langt i international badminton. Han er første skud på stammen af en lang række talentfulde LBK-ungdomsspillere, som kan komme til at præge toppen af dansk badminton i de kommende år. Jeg håber, at politikerne her i Lyngby kan se nødvendigheden af at udbygge vores faciliteter, så vil kan holde på de mange unge talenter fremover,” siger Peter Arvedsen.

Marcus Rindshøj er også en af de bærende kræfter på Lyngbys 1. seniorhold, der ligger alene i toppen af oprykningsspillet til 2. division. Til dagligt går han i 1. g på en Team Danmark linje og har valgt en 4-årig uddannelse, så der er tid til 8-9 træningspas om ugen.

Publiceret 21 February 2019 08:00