Kun Louise Pettersson i målet kunne være sin indsats bekendt. Foto: Henrik Fritt-Rasmussen

Kun Louise Pettersson i målet kunne være sin indsats bekendt. Foto: Henrik Fritt-Rasmussen

Løbet er måske kørt for Lyngby damer

Topkampen mod Rødovre blev tabt 18-28 efter kollektivt kollaps

Af
Mikael Østergaard

HÅNDBOLD Lyngby Håndbold Klubs damer burde have været tændt fra første fløjt, da holdet søndag eftermiddag gik på banen til knald- eller fald-kampen mod Rødovre i 2. division. Rødovre lå inden kampen på førstepladsen, og derfor var kravet til Lyngby en sejr for fortsat at være med i oprykningsstriden.

Problemet var desværre, at Lyngby mentalt ikke var klar til opgaven. Mia Egede Rasmussen startede med at hamre sine første forsøg over mål, og da hendes afløser på posten som højre back, Camilla Brønnum, blev sendt på banen, gik afslutningerne samme vej. Og sådan fortsatte det.

"Vi spiller egentlig en fornuftig første halvleg, men brænder alt for meget over hele linjen. Spillerne kommer for tæt på Rødovres forsvar og forsøger at løse det individuelt i stedet for kollektivt. På papiret har vi et super materiale, men den mentale indstilling var ikke i orden. Det var en kollektiv kollaps", sagde sportschef Stig Oest efter kampen og uddelte samtidig stor ros til Rødovres træner, Nikolaj Ryom, der tidligere har været træner i både Lyngby og Virum-Sorgenfri:

"Han var god til hele tiden at finde effektive modtræk, når vi ændrede i taktikken".

Eneste positive indsats stod målvogter Louise Pettersson for. Alle andre var under vanligt niveau.

Trods nederlaget er toget ikke helt kørt, selv om der er 4 point op til Rødovre og 1 point til HIK. Både Lyngby og Rødovre mangler at spille mod HIK, og Lyngby har en bedre målscore end Rødovre og er bedre i deres indbyrdes opgør. Og 2'eren i rækken kan komme i kvalifikationskampe mod bundholdene i 1. division om en plads i 1. division.

Publiceret 06 February 2019 18:00