Frederik Gytkjær er tilbage i Lyngby Boldklub efter 2 år i Haugesund i Norge. Foto: Fodboldbilleder.dk

Frederik Gytkjær er tilbage i Lyngby Boldklub efter 2 år i Haugesund i Norge. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby Boldklub arbejder på at styrke angrebet

Første udspil er at hente Frederik Gytkjær tilbage til klubben

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD For 2 år siden sagde Frederik Gytkjær farvel til barndomsklubben Lyngby Boldklub, fordi daværende cheftræner David Nielsen gjorde ham til marginalspiller. I stedet gik han i storebror Christians fodspor og skiftede til norsk fodbold.

Den skægprydede viking fik fra første fløjt succes i Haugesund, hvor han i 2 sæsoner nåede 49 kampe og scorede 15 mål. Men lykken vendte, da Haugesund fik ny træner, der ikke troede på Frederik Gytkjær og sendte ham ud på bænken. Resultatet blev, at Haugesund og Frederik Gytkjær blev enige om at ophæve kontrakten et år før tid.

Nu vender Frederik Gytkjær hjem til Lyngby Boldklub, der har skrevet en kontrakt på 2½ år med den transferfri angriber, der i sin tid hos Lyngby fik 102 kampe og scorede 34 mål.

Aftalen med 25-årige Frederik Gytkjær er første skridt på at styrke angrebet, og mere kan være på vej. På rygtebørsen nævnes Nicolas Mortensen fra FC Helsingør, 24, og Danny König, 32, at være emner. Danny König er vendt hjem til Danmark efter 3 succesrige år i USA og vil fortsætte karrieren i Danmark – helst tæt på København, hvor han er vokset op. En tredje mulighed er Emil Holten fra Nykøbing FC. Emil Holten fik sin fodboldopdragelse i Virum-Sorgenfri Boldklub, inden han skiftede til Lyngby og siden til AB.

Lyngby Boldklubs sportsdirektør, Birger Jørgensen, har ingen kommentarer.

Publiceret 22 January 2019 10:30