Ved september måneds reception for årets eliteroere takkede Simon Schuldt–Jensen for klubbens økonomiske opbakning. Til venstre formand Thomas Gjerlufsen, til højre Nicolai Mørcke, Victor G. Asmul, Rasmus Knudsen og Frederikke Mathiesen

Ved september måneds reception for årets eliteroere takkede Simon Schuldt–Jensen for klubbens økonomiske opbakning. Til venstre formand Thomas Gjerlufsen, til højre Nicolai Mørcke, Victor G. Asmul, Rasmus Knudsen og Frederikke Mathiesen

Kajak-roere fra Lyngby Kanoklub fik en tidlig julegave

Trekløver fra Lyngby Kanoklub er optaget på Elitecentret

Af
Mikael Østergaard

KAJAK Rasmus Knudsen, Simon Schuldt–Jensen og Victor G. Asmul fik fredag morgen brev fra Dansk Kano og Kajak Forbund med besked om, at de alle er optaget på Elitecentret ved Bagsværd Sø. Her vil de få al den professionelle hjælp, man som eliteroer kan ønske sig, idet Team Danmark står klar på sidelinjen.

De tre kajakroere er for nylig vendt hjem fra en 6 ugers træningslejr i Florida, der danner baggrund for eliteoptagelsen. Det er nu op til dem selv, om deres kommende placeringer skal skaffe dem til OL i Tokyo i 2020 i enten ener- eller toerkajak, men firerkajakken spøger også i kulissen. En placering i finalen ved VM i 2019 giver direkte billet til OL, og hvis det kikser, kan der opstå andre muligheder.

Deres klubkammerater skal ikke forvente at se dem ret meget i foråret, idet de allerede primo februar drager tilbage til Florida og først vender hjem ultimo april, når eventuel is er smeltet på søerne.

En stor udgift

De næste to år vil være en bekostelig affære for Lyngby Kanoklub, siger formanden Thomas Gjerlufsen, idet Lyngby Kanoklub skal betale mindst 50 procent af omkostningerne ved deltagelse i træningslejre, stævner og VM.

”Heldigvis har vi fået en meget flot økonomisk støtte fra Team Elite, og vi håber, at denne hjælp vil fortsætte mange år ud i fremtiden. Vi har i år indkøbt to nye VW-biler, så transportmulighederne i Danmark og store dele af Europa kan ske til en meget fornuftig omkostning for klubben”, siger Thomas Gjerlufsen.

Mørcke går egne veje

Nickolai Mørcke har hidtil også været med i truppen, men han har valgt kortbaneløbene fra for at koncentrere sig om den hårde maraton-distance.

”Det er en spændende beslutning, og vi er sikre på, at Nickolai kommer op i verdenseliten, hvis han undgår uheld undervejs på denne distance”, siger Thomas Gjerlufsen.

.

Publiceret 17 December 2018 11:45