Mark Strudal (tv) og Christian Nielsen sad side om side ved Lyngbys kampe, men var ikke altid enige om strategien. Foto: Fodboldbilleder.dk

Mark Strudal (tv) og Christian Nielsen sad side om side ved Lyngbys kampe, men var ikke altid enige om strategien. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Den øverste ledelse står frem: Derfor blev Mark Strudal fyret

Ifølge Lyngby Boldklubs ledelse var Mark Strudal for egenrådig i forhold til spillertruppen, trænerstaben og klubbens organisation

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Efter kun 5 måneder på posten blev Mark Strudal i onsdags fyret som cheftræner i Lyngby Boldklub. ”Strudal og Lyngby var ikke det rigtige match”, lød begrundelsen.

Fyringen kom bag på hovedpersonen:

”Rammerne uden for banen har tydeligt båret præg af, at oprydning af klubben har været førsteprioritet. Vi kom langt i mine øjne, og jeg ærgrer mig over, at vi ikke skal videre sammen”, siger Mark Strudal, der finder timingen helt forkert og beskylder ledelsen for manglende professionalisme og mangel på klar strategi og kommunikation.

Læs om fyringen her:

Skabte fin træningskultur

Hos Lyngby Boldklubs øverste ledelse erkender man, at rammerne oven på et kaotisk forår ikke var optimale for hverken spillere eller trænere. Klubben er stadig i gang med en turnaround, men det var en del af præmissen fra starten – og som trænerteamet med Mark Strudal i spidsen var fuldt klar over, da de startede. Og trænerteamet er da også lykkedes med at skabe en ny, god træningskultur på Lundtoftevej:

”Mark skabte med sin energi og disciplin en meget intensiv træningskultur sammenlignet med tidligere, hvor mange spillere trænede, som de havde lyst. Det fortjener han virkelig tak for. Men han var måske for egenrådig, og hans ledelsesstil skabte ikke positiv stemning i spillertruppen, trænerstaben, organisationen og ledelsen. Der var somme tider kun én farbar vej, og det var Marks, og den stil passer bare ikke til Lyngby Boldklub. Derfor var det et dårligt match., siger Mads Byder, talsmand for ejerkredsen, ’Friends of Lyngby’.

Lyngby Boldklubs sportsdirektør, Birger Jørgensen, er helt på linje:

”Mark arbejdede stenhårdt fra morgen til aften hver eneste dag og hjalp os med at skabe en helt ny træningskultur, hvor alle knokler igennem. Det var hans største opgave ved ansættelsen, og den har han løst. Men matchet til klubben ramte ved siden af”.

Kom skidt fra start

Mark Strudal kom skævt ind på spillertruppen, da han kort efter sin første arbejdsdag tog anførerbindet fra klubbens mangeårige anfører og kulturbærer, Mathias Tauber - endda uden først at orientere spillerprofilen om beslutningen. Det fik Mathias Tauber til at ophæve sin kontrakt og skifte til Nykøbing FC, og dermed skabte Mark Strudal vrede blandt Lyngbys trofaste fans. Det kølige forhold blev aldrig varmere.

På grund af klubbens trængte økonomi sagde man farvel til andre højtlønnede spillere som Michael Lumb, Herolind Shala, Thomas Sørensen, Kim Ojo og Jeppe Brandrup, og Mark Strudal fandt erstatninger i Lasse Petry, Kristian Lindberg, Daniel Stückler, Nicolai Geertsen og Nichlas Mouritsen, som han kendte fra sin trænertid i Brøndby og FC Nordsjælland, samt Rezan Corlu. Senere blev Adnan Mohammed hentet i FC Helsingør.

Mark Strudals og Lyngbys mest dristige projekt var dog Nicki Bille, der kort forinden var blevet løsladt fra fængslet efter en voldsdom. Angriberen kunne være blevet en succes, men endte som et flop, da Lyngby et par måneder senere annullerede hans kontrakt på grund af endnu en politisag.

De nye spillere havde ikke samme niveau som dem, de afløste, og selv om Lyngby ikke længere spiller i Superligaen, men i 1. division, var resultaterne en omgang blandede bolcher. Den ene weekend udesejr over topholdene Silkeborg og Viborg, den næste 0-4 mod Thisted på udebane eller 1-3 til Næstved og Fredericia på Lyngby Stadion.

Mads Byder understreger dog, at fyringen ikke skyldes den manglende stabilitet og resultaterne på banen:

”Det er de interne faktorer i forhold til spillerne, trænerstaben og organisationen, der har været afgørende. Vi havde håbet på mere, og det er både hamrende irriterende og dyrt, at det skulle komme så vidt”.

Spillerne bakker op

Blandt spillerne er der delte meninger, men fuld opbakning om fyringen. Nogle af Mark Strudals mest loyale spillere ville gerne have beholdt ham, mens andre Lyngby-spillere med Jesper Christjansen i spidsen er glade for udsigten til en ny mand ved roret.

Samtlige spillere – også dem med respekt for Strudal – bakker dog fuldt op om den hidtidige assistenttræner Christian Nielsen, der er forfremmet til cheftræner og nyder stor respekt fra truppen.

Christian Nielsen har befundet sig fint som assistenttræner, hvor der ikke er samme pres fra omverdenen, men nu skal han tage hele skraldet. Han er kendt for sin store fodboldfaglige viden, som nok ikke blev udnyttet fuldt ud under Mark Strudal. Nu får han chancen i samarbejde med fysisk træner Thomas Kjærbye og målmandstræner Claus Fallentin.

“Vi henter ikke en ny cheftræner ind her og nu. Vi har med spillertruppens opbakning en rigtig god løsning til forårets spændende kampe”, understreger sportsdirektør Birger Jørgensen og punkterer dermed fansenes gætterier om, at den fyrede AaB-træner Morten Wieghorst ville være et godt bud.

Publiceret 04 December 2018 18:00