Opbakningen på lægterne er god, men pengene er fosset ud af kassen i Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk

Opbakningen på lægterne er god, men pengene er fosset ud af kassen i Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Gigantisk underskud i Lyngby Boldklub - helt som forventet

Oprydningen efter Hellerup Finans har kostet dyrt, og regnskabsåret endte med et underskud på 35 millioner. Utilfredsstillende, men helt som forventet, siger klubbens bestyrelsesformand

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Lyngby Boldklub har offentliggjort regnskabet for sæsonen 2017/18, og det er ikke opmuntrende læsning: Blodrøde tal på bundlinjen med et samlet resultat efter skat på -35,2 millioner kroner og et driftsresultat på -21 millioner kroner.

Med til det negative resultat hører, at klubbens revisor, Deloitte, har fundet fejl i klubbens tidligere årsregnskab for 2016/17, hvilket medfører, at underskuddet fra 2016/17-sæsonen, hvor klubben var ejet af Hellerup Finans, er steget fra 11,7 til 19,8 mio. kr.

Store besparelser

Det store underskud slår ikke benene væk under klubbens bestyrelsesformand:

”Resultatet er utilfredsstillende, men det var en ekstremt omkostningstung og kompliceret forretning, vi overtog tilbage i februar, så underskuddet er som forventet. Vi har som ansvarlig ledelse siden da skåret væsentligt i vores omkostninger og er på 10 måneder lykkedes med at bringe vores omkostninger ned med cirka 16 millioner kroner. Heriblandt har vi skåret omkring 45 procent i vores spillerbudget på førsteholdet”, udtaler Tommy Petersen.

Reduktionen i omkostninger betyder et fald fra 50 millioner kroner årligt til 34 millioner kroner.

Fuld fokus på akademiet

Ifølge Tommy Petersen er fodboldakademiet fremtidens levevej for Lyngby Boldklub, og med en trup bestående af 50 procent egenudviklede spillere er det arbejde godt på vej:

”Vi har et fantastisk akademi som fundament, og det er kommet tilbage i fokus, at Lyngby er en udviklingsfabrik. Vi har lagt et budget, som gør det muligt at drive en konkurrencedygtig klub i 1. division med et godt akademi, og så skal vi over tid have løftet vores indtægter, så vi kommer helt i balance. Vi er igen blevet en klub, der baserer sit virke på akademiet. De kommende år byder på store udfordringer for Lyngby Boldklub, men med en stærk aktionærkreds og Friends of Lyngby føler vi os godt rustede til opgaven”, siger Tommy Petersen.

Et stort efterslæb

En væsentlig årsag til det gigantiske underskud er, at Lyngby Boldklub i februar 2018 var på randen af konkurs som følge af, at den tidligere hovedaktionær, Hellerup Finans A/S, trådte i rekonstruktion og ikke kunne understøtte Lyngby Boldklub, der fortsat kørte med et meget ambitiøst og dyrt sportsligt setup.

Dette medførte, at et konsortium af lokale forretningsmænd under navnet 'Friends of Lyngby' trådte til, købte Hellerup Finans A/S’ aktiepost og samtidig skabte et nyt og mere stabilt økonomisk fundament.

”Vi har stadig et efterslæb og har langt ind i indeværende regnskabsår slæbt rundt på dyre lønninger fra nu tidligere spillere og trænere. Vores turnaround er stadig i fuld gang, men vi synes så absolut, det ser positivt ud trods det store underskud i sidste sæson. Vi har flere og flere talenter inde på førsteholdet, og akademiet er kommet i fokus igen. Det går fremad, og vi er positive, om end der venter meget arbejde forude for os alle i fællesskab”, siger bestyrelsesformand Tommy Petersen.

Der er i regnskabsåret 2017/2018 tilført 20.268.524 kr. i ny virksomhedskapital ved tegning af 20.268.524 stk. nye aktier fra primært Friends of Lyngby.

Publiceret 03 December 2018 09:00

SENESTE TV