Der er trængsel i det lille bokselokale. Til venstre i hvid trøje ses Jan Christoffersen. Foto: Mikael Østergaard

Der er trængsel i det lille bokselokale. Til venstre i hvid trøje ses Jan Christoffersen. Foto: Mikael Østergaard

Bokseklub ved at blive kvalt i egen succes: Pladsproblemer i BK Frem Lyngby

De unge strømmer til talent- og motionstræning i BK Frem Lyngby, og det har skabt pladsproblemer i det lille, fugtige og beklumrede bokselokale

Af
Mikael Østergaard

BOKSNING ”Kom så, kom så. I kan jo godt. Giv den gas. 2 sekunder. Skift”.

Jan Christoffersen skriger sine kommandoer ud i det lille lokale med en stemmekraft, som når ud til selv den mest hørehæmmede.

Vi er i bokseklubben Frem Lyngbys lokale i Lyngbyhallen, hvor 42 deltagere er presset sammen til bokse- og motionstræning denne tirsdag aften. Langt de fleste er drenge og unge mænd i alderen 13-18 år. Alderspræsident er klubbens kasserer Claus Hansen, 57 år og superfit uden ét overflødigt gram fedt på den veltrænede krop.

”Hold kæft og arbejd videre. I kan jo godt. Det er nu, det gi’r. Kom nu, kom nu. 2 sekunder. Kom så, kom så. Skift”.

Den svedende flok tæller også 5 kvindelige deltagere - 4 unge piger og 43-årige Lene Tholstorf.

Lene Tholstorf er den absolutte alderspræsident blandt de kvindelige motionister. Foto: Mikael Østergaard

Lene Tholstorf er den absolutte alderspræsident blandt de kvindelige motionister. Foto: Mikael Østergaard

”Jeg vil gerne tabe mig, og boksetræning er god motion og mere afvekslende end almindelig fitness. Det er kun anden gang, jeg er her, men allerede første gang fandt jeg ud af, at det her er lige mig, og så bor jeg lige i nærheden”, fortæller Lene Tholstorf, mens hun forsøger at få vejret.

Som sild i en tønde

”Ja, det er godt. Kom nu. 2 sekunder. Skift”.

Siden Jan Christoffersen tiltrådte som træner for 2 år siden, er antallet af deltagere steget med raketfart. I starten mødte 14-15 op, denne aften sættes der ny rekord med 42 svedende deltagere.

”Halvdelen kommer for motionens skyld, mens resten har en drøm om at blive bokser. I de fleste tilfælde stopper drømmen, første gang de får en på tuden”, siger Jan Christoffersen tørt, inden han beordrer ud til endnu en omgang med at banke løs på sandsækkene.

”Kom så. Sidste omgang. Kom nu, op med lungerne. Skift”.

Deltagerne står eller ligger som sild i en tønde, og selv om der er åbnet for et vindue, er der varmt og fugtigt som i en sauna, og der lugter som i en hestestald.

Vil have flere kampboksere

Bokseklubben Frem Lyngby har gennem tiderne fostret mange topboksere som Erik Madsen, Ole Trebbien, Steven Manuel og ikke mindst Michael Madsen. Jan Christoffersen boksede som junior 12 kampe, blev sjællandsmester og vandt sølv ved DM.

”Jeg slog hårdt og vandt 9 kampe på knockout. Teknisk var jeg ikke helt på toppen, så når kampen gik tiden ud, tabte jeg på point”, siger Jan Christoffersen, der efter juniortiden kom i lære og lagde handskerne på hylden.

”Jeg var lidt af en rod og havde meget andet i hovedet”, griner han.

Jan Christoffersen er ikke tilfreds med, at klubben i dag står uden kampboksere: ”Jeg vil gerne skabe nogle talenter og har 5-6 stykker i kikkerten, men det er svært med vores faciliteter. Det er simpelthen ikke muligt at give dem ordentlig teknisk træning, når vi er så mange på så lidt plads”.

Skruer bissen på

”La’ os se noget action. Nu, kom så. 4 sekunder. Sidste omgang, så gi’r I den gas, ik’? Nu, skift”.

Aftenens halvanden times træning nærmer sig afslutningen, og et par af de unge begynder at snakke.

”Hold nu kæft derovre. Jeg gider ikke bruge min fritid ganske gratis, hvis I bliver ved med at stå og snakke. Det gider jeg slet ikke. Så kan I gå og få jeres penge tilbage. Er det forstået”?

Der lyder et enstemmigt ja fra salen, og roen er genoprettet.

”Som du kan se og høre, kører jeg den go’e gammeldags disciplin. Alle har ikke lært det helt endnu, og så må jeg jo skrue bissen på”, forklarer slavepiskeren godmodigt, inden han runder træningen af med et ”Tak for i aften. Godt gået drenge”.

”Tak for i dag, Jan. Vi ses”, bliver der svaret og uddelt håndtryk.

Bytte-bytte-købmand

Bokseklubben arbejder på at få et større lokale i Lyngbyhallen. Meget gerne i det over dobbelt så store lokale på 1. sal, hvor en lokal danseklub holder til, og hvor der denne aften kun er 2-3 dansepar og en instruktør.

”Vi kunne bytte lige over, og vi er også i dialog med kommunen. Foreløbig er der kun sket det, at kommunen to gange har sendt en mand til at optælle, hvor mange vi er. Jeg frygter, at vi mister nogle af de unge, hvis vi ikke får bedre forhold. Nogle af knægtene er lidt vilde, men så længe de er hos os, holder vi dem væk fra gaderne”, siger Jan Christoffersen.

Publiceret 29 November 2018 10:30

SENESTE TV