Thomas Mikkelsen holdt Lyngby inde i kampen, da han reddede et straffespark. Foto: Fodboldbilleder.dk

Thomas Mikkelsen holdt Lyngby inde i kampen, da han reddede et straffespark. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Krisen kradser: Lyngby Boldklub mangler en lederskikkelse

Når tingene begynder at gå skævt, falder holdet sammen. Sådan var det også i søndags mod HB Køge, der vandt 3-0 efter en målløs 1. halvleg. Nu ligger Lyngby næstsidst i 1. division

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD HB Køge var uden sejr i 8 kampe i træk, da Lyngby Boldklub i søndags var på besøg til en slags afskedsreception for Herfølge Stadion, der fremover afløses af det nye Køge Idrætspark. Desværre sluttede hjemmeholdets kedelige statistik, idet HB Køge vandt 3-0.

Lyngby var uden karantæneramte Martin Ørnskov og Lasse Petry, mens der var gensyn med Nicolai Geertsen og Oliver Lund. Sidstnævnte har været ude med en skade i over 2 måneder, men var Lyngbys bedste mod HB Køge, indtil han træt lod sig udskifte efter 60 minutter. Også Magnus Westergaard og Adam Sørensen var med i startopstillingen, ligesom Emilio Simonsen var blevet klar oven på sit trælår i forrige uges kamp mod Fredericia.

Hjemmeholdet startede bedst og fik efter 5 minutters spil tilkendt et meget tvivlsomt straffespark, da et frispark efter dommerens mening ramte en Lyngby-spiller på armen. I retfærdighedens navn reddede Lyngby-keeperen Thomas Mikkelsen det svage spark fra Martin Koch Helsted.

Efter et kvarters spil vågnede Lyngby op til dåd, og både Gustav Marcussen og Mathias Hebo havde chancen for at komme på måltavlen i den næste halve time, hvor Lyngby viste sig fra sin bedste side.

Efter en målløs 1. halvleg satte HB Køge sig på kampen, og da Martin Jensen gjorde det til 1-0, faldt Lyngby sammen som et korthus. Det gjorde ikke frustrationen mindre, at en Herfølge-spiller i opspillet klart brugte armen i sin dribling.

Faktum er, at Lyngby herefter blev reduceret til kegler. Hjemmeholdets Martin Jensen skød på stolpen, og kort efter slukkede Jakob Johansson lyset med sit mål til 2-0. Og ydmygelsen blev total, da HB Køges topscorer, Martin Koch Helsted, fjernede den sidste spænding med sin scoring til 3-0.

Kampen viste endnu engang, at Lyngby mangler en lederskikkelse. Det har været et gennemgående træk i sæsonen, at når tingene begynder at gå skævt, falder holdet fra hinanden, fordi der ikke er et rutineret samlingspunkt til at gå forrest og vise vejen for de unge spillere. Mine tanker går til Mathias Tauber, som nu spiller i Nykøbing FC efter sit brud med Lyngby Boldklub. Hvor er han dog savnet!

Med nederlaget rykkede Lyngby under nedrykningsstregen, og dermed er der lagt op til en gyser, når en anden nedrykningskandidat, FC Roskilde, på søndag kommer på besøg på Lyngby Stadion til efterårssæsonens sidste kamp. Der står meget på spil for begge klubber.

Publiceret 19 November 2018 11:45

SENESTE TV