Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen spiller normalt i hallen på Engelsborgvej, men i denne og næste uge gælder det VM for ungdom i Toronto.

Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen spiller normalt i hallen på Engelsborgvej, men i denne og næste uge gælder det VM for ungdom i Toronto.

Lyngby-spiller til VM med det færøske landshold

Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen kommer fra Færøerne, spiller badminton i Lyngby og går i gymnasiet i Virum. Nu skal hun til ungdoms-VM i Canada

Af
Mikael Østergaard

BADMINTON Lyngby Badminton Klub har fået sin første landsholdsspiller - på det færøske landshold. Det er 17-årige Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen, der i denne og næste uge deltager i ungdoms-VM i Toronto i Canada.

Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen spiller normalt på Lyngbys seniorhold i Danmarksserien. Men i de kommende uger handler det om både hold-VM og individuelt VM for ungdomsspillere under 19 år.

I holdkonkurrencen skal Færøerne møde Indien, Algeriet, Kenya og Sri Lanka. Færøerne er seedet som nummer 41 ud af de 41 deltagende hold, men der skulle alligevel være en fornuftig chance for en sejr mod Kenya, som er seedet 40. Til gengæld er der nok gode lærepenge at hente mod Indien, som er seedet 5 i turneringen.

Den individuelle turnering spilles efter cup-systemet – vind eller forsvind. Her er der ingen forventninger om podieplaceringer til de færøske spillere.

Lyngby som base

Det færøske ungdomslandshold har de senere år brugt Lyngby Badminton Klub som sparringspartner, når holdet skulle til internationale turneringer. Lyngby har stillet hal og sparringspartnere til rådighed for de færøske spillere, og enkelte Lyngby-spillere har været med de færøske spillere på træningslejr på Færøerne op til Islands Games.

I foråret var 12 ungdomsspillere fra Lyngby inviteret til Færøerne for at deltage i Færøernes internationale ungdomsturnering, som afvikles hvert forår. Ikke uventet løb Lyngbyspillerne med podiepladserne i singlerne – i doublerne dannede færinge og danskere par.

”Det var rigtig rart at få vist mine holdkammerater det samfund og den barske natur, som jeg har rødder i. Det var en virkelig god tur for os alle sammen”, fortæller Alma.

Gymnasieelev i Virum

Alma går til daglig i 2. G på Virum Gymnasium på Team Danmark linjen. Det betyder, at hun kan få fri til landsholdsturneringer, og at hun kan få erstatningstimer for den manglende undervisning. Omkring erstatningstimerne er der dog den lille finte, at det ikke er det danske, men det færøske landshold, som Alma er udtaget til. Derfor overvejer skolen og Team Danmark i øjeblikket, om det kan blive til noget med erstatningstimerne.

”Vi må se. Men jeg må bare tage bøgerne med til Canada for at få læst noget af det, som jeg kommer til at mangle i de kommende uger. Der er mange andre ungdomsspillere, som har skolebøger med, så det er helt fint. Jeg glæder mig meget” fortæller Alma Kentsdóttir Mohr Pedersen.

Ungdoms VM i Toronto varer frem til 17. november.

Publiceret 06 November 2018 10:30

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.