Stor interesse for steeple chase på Dyrehavegård

64 ryttere startede i løbet gennem den 1,2 kilometer lange forhindringsbane på Dyrehavegård

SPORT Der blev løbet, hoppet og sprunget løs på en af Dyrehavegårds marker lørdag, hvor Dyrehavegaards Rideklub havde inviteret til steeplechase stævne.

Det var marken langs Hjortekærsvej, som dannede rammen om den 1,2 kilometer lange forhindringsbane.

Forud var gået måneders forberedelse med at bygge forhindringer og finde en god rute på marken.

3Steeplechase er terrænspringning, og ruten var en 1,2 km god tur rundt på marken over 12 forhindringer, nogle af dem træstammer, andre byggede spring med halmballer eller træværk, minihuse og bomme.

Den rytter, som red ruten uden fejl - stop eller nedrivninger - og kom nærmest idealtiden på 320 m/min vandt klassen og fik en lille præmie. Alle fejlfri ekvipager fik en sløjfe.

"Forventningen var, at der ville komme omkring 20-25 ryttere med deres heste, men der viste sig en overvældende interesse fra ryttere i området og længere væk. På dagen var der 64 starter, med afmeldinger inden selve starten gik, sikkert på grund af vejret. Trods det var pladsen velbesøgt af glade ryttere og mange havde taget deres forældre med. Det var en blanding af børn, unge og voksne på heste, ponyer og islandske heste der kom til start i de tre klasser," fortæller Annemette Thougaard fra Dyrehavegaards Rideklub.

Vinderne var:

30/40 cm: Christine Loke og Kiljan fra Vindbyholt

50/60 cm: Victoria Hastrup og Tilly

70/80 cm: Maja Ida Thiele og Puma

"Vores intention med stævnet var at se, om der var interesse for at få lavet nogle terrænstævner og terræntræning for ryttere i området. Vi har de bedste ridemuligheder i området i Dyrehaven og Jægersborg Hegn, men skal ofte køre efter arrangementer. Med dette håber Dyrehavegaards Rideklub, at vi kan gøre vores til, at ryttere i området kan ride til sjove, hyggelige arrangementer og stævner," siger Karina Bülow fra rideklubben.

Publiceret 29 October 2018 09:50

SENESTE TV