Kristian Lindberg knytter næverne efter sin scoring til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kristian Lindberg knytter næverne efter sin scoring til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Kunne Lyngby dog bare score: Et kongerige for en målsluger

Lyngby Boldklub skriger på en angriber, der er stærk i luften og har skud i støvlerne

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Ugen bød på et hårdt program for Lyngby Boldklub med hjemmekampe mod to af rækkens andre bundhold.

Onsdag aften var Fremad Amager på besøg, og det blev et opgør, hvor Lyngby var totalt dominerende, men ikke kunne finde vej til nettet trods chancer på samlebånd, og så endte kampen målløs.

Søndag var det Helsingørs tur til at gæste Lyngby Stadion. Både Helsingør og Lyngby er nedrykkere fra Superligaen, og begge var inden sæsonstarten udset til at blande sig i toppen af 1. division, men ligger nu lige omkring nedrykningsstregen. Så der stod meget på spil.

Lyngby var bedst i 1. halvleg, men kom bagud, da kampens bedste spiller, Carl Lange, med en kropsfinte sendte Lasse Fosgaard i græsset på det glatte underlag, og hans indlæg endte hos Anders Holst, der sendte bolden i nettet med en behersket inderside. Helsingørs føring holdt kun 7 minutter, så sendte Nicklas Mouritsen et perfekt indlæg ind til Kristian Lindberg, der udlignede til 1-1 med et fladt spark.

Efter pausen overtog Helsingør spillet. Gæsterne dominerede midtbanen, og Lyngbys forsvar kom under pres. Især Nicklas Mouritsen som venstre back havde problemer med at holde sin modstander og blev gang på gang passeret med flere farlige situationer til følge. Heldigvis havde Lyngby en sikker og forudseende Thomas Mikkelsen i målet.

Tilskuerne frygtede en Helsingør-scoring, men i kampens afslutning var det pludselig Lyngby, der bed fra sig. Jesper Christjansen og indskiftede Adnan Mohammad havde fremragende afslutninger, som Helsingør-keeperen Mikkel Bruhn mirakuløst reddede, og til allersidst blev Gustav Marcussen spillet fri på en hurtig kontra efter et boldtab af den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Basse, men Marcussens skud med venstrebenet tog ydersiden af træværket.

Angribere med løst krudt

Unge Marcus Backmann erstattede skadede Kevin Thsiembe og slap fint fra opgaven, og Emilio Simonsen gav i 1. halvleg flere prøver på sin speed og evne til at afdrible sine modstandere. Martin Ørnskov holdt sammen på midterforsvaret med god støtte af Lasse Petry, der desværre var anderledes usikker, når han skulle skille sig af med bolden.

Kampen viste endnu engang, at Lyngby lider under savnet af en målfarlig angriber. Jeppe Kjær er fortsat ude efter sin hjernerystelse, Kim Ojo er sendt videre i systemet og Nicki Bille har sendt sig selv ud i kulden. Trods sin scoring synes Kristian Lindberg ikke at være løsningen, og det gør heller ikke Daniel Stückler, der blev sendt på banen i 2. halvleg. Ikke mindst i luftrummet ville det være rart med en garderhøj angriber.

Publiceret 29 October 2018 11:45

SENESTE TV