Støtten fra Team Elite skal blandt andet gå til udvikling af talenter som Maja Rindshøj, Sebastian Strarup, Marcus Rindshøj, Oliver Hey Mathiasen og Cille Wehlast. Til venstre Anni Frisk Carlsen og til højre Toke Haugaard

Støtten fra Team Elite skal blandt andet gå til udvikling af talenter som Maja Rindshøj, Sebastian Strarup, Marcus Rindshøj, Oliver Hey Mathiasen og Cille Wehlast. Til venstre Anni Frisk Carlsen og til højre Toke Haugaard

Første skridt på vej mod toppen: Badmintonklub har drejebogen klar

Lyngby Badminton Klub har lanceret en drejebog for, hvordan klubben skal komme helt op i den danske elite. Team Elite støtter økonomisk, men en forudsætning for at nå målet er flere baner

BADMINTON En placering i den absolutte elite på ungdoms- og veteransiden og i sub-eliten på seniorsiden – det vil sige 2. division. Og samtidig skal klubben også socialt være blandt de bedste i Danmark. Det er målsætningen i Lyngby Badminton Klub, der mandag i sidste uge præsenterede sin 5 års plan under overskriften ’Fremtidens LBK – en klub med sjæl’ for spillere, trænere, ledere, forældre og andre interesserede.

Interessen for at få et kig ind i fremtiden var stor. Samtlige stole i lokalet på Engelsborgvej var besat, og mange måtte nøjes med en ståplads.

”Vi er i dag en top 10 klub i Danmark, men det er ikke nok. Vi har fundamentet til mere i form af dygtige trænere, mange engagerede frivillige samt ambitioner og et drive, der kan bringe os videre”, indledte formanden Toke Hougaard, der ikke ville afvise et spørgsmål fra salen, om slutmålet ikke burde være 1. division for klubbens seniorer:

”Det kræver imidlertid et helt anderledes økonomisk set-up. Men lad os kigge på det, hvis det bliver aktuelt. Idéen er bestemt ikke død”, lød formandens svar.

Støtte til eliten

Mødet blev indledt med, at Anni Frisk Carlsen, formand for Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Lyngby-Taarbæk (FIL), på vegne af Team Elite overrakte en check på 40.000 kroner som hjælp til et talentudviklingsprojekt for udvalgte ungdomsspillere.

”Gaven er en blåstempling af vores arbejde. Det er første gang, vi får støtte af den størrelse”, sagde Toke Hougaard.

Den røde tråd

I Lyngby Badminton Klub arbejder man ’den røde tråd’, der skal følge medlemmerne, fra de starter som små, til de slutter som veteraner. Eller som det blev formuleret: ”Fra vugge til grav”.

Klubben har især fokus på at forhindre frafald blandt de ældste teenagere og ved overgangen fra senior til veteran. Derfor sørger man for relevante tilbud til disse to aldersgrupper. Og det hele bindes sammen af klubbens værdisæt: Respekt, Sammenhold og Udvikling.

Resultatet af det målrettede arbejde er en pæn medlemsstigning modsat i de fleste andre danske badmintonklubber, hvor medlemstallet falder støt og roligt. Det er i sig selv positivt, men de fysiske rammer er ved at blive sprængt, og klubben må sige pænt nej tak til spillere udefra, der har hørt om LBK’s gode miljø og gerne vil skifte. Og på nogle årgange er der venteliste.

Håber på flere baner

Årsagen er begrænset halkapacitet. Klubben råder over sin egen badmintonhal ’Laden’ med 5 baner, der er fuldt belagt hver dag fra kl. 14-22, og har desuden rådighed over nogle timer på enkelte dage i multihallen ved siden af.

”Det er ikke nok til at dække behovet for træningstid. Vi har uden held forsøgt at få flere timer i multihallen og satser nu på en udvidelse af hallen ud mod Engelsborgvej med 2 baner. Og ved samme lejlighed håber vi på et lokale til styrketræning, eget klublokale og bedre omklædningsfaciliteter. Under alle omstændigheder skal vi blive her. Lyngby Vest er vores DNA, og der er ikke mange andre idrætsforeninger i området”, siger formand Toke Hougaard.

Publiceret 18 October 2018 10:30

SENESTE TV