Nicolai Geertsen var en sikker sidste skanse og kronede en fin indsats med sejrsmålet mod Silkeborg IF. Foto: Fodboldbilleder.dk

Nicolai Geertsen var en sikker sidste skanse og kronede en fin indsats med sejrsmålet mod Silkeborg IF. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Tilbage på sporet: Lyngby modstod presset og snød Silkeborg

Nicolai Geertsen blev matchvinder, da han sænkede Silkeborg IF med et mål i det 89. minut

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Hvad der i 1. halvleg lignede en regulær afklapsning, sluttede med sejrsmål af Nicolai Geertsen i næstsidste minut og dermed 3 vigtige point på kontoen.

Det begyndte ellers skidt. Silkeborg var totalt overlegen og havde masser af chancer til at komme foran. Især højresiden, hvor Kevin Tshiembe var helt rundt på gulvet på den uvante plads som back, var hullet som en si. Det gjorde heller ikke situationen lettere for Lyngby, at en sygdomsramt Mathias Hebo måtte lade sig udskifte med Emilio Simonsen efter 20 minutters spil, og at en skadet Kristian Lindberg måtte forlade banen til fordel for Adnan Mohammad. Med Nicki Bille i karantæne og Jeppe Kjær ude med eftervirkningerne af en hjernerystelse, er Lyngby i bekneb for angribere.

Helt fortjent kom Silkeborg IF foran 1-0, da Stephan Petersen løb i dybden og loppede bolden over en sagesløs Thomas Mikkelsen.

Ligesom i forrige kamp mod HB Køge kom Lyngby langt bedre ud til 2. halvleg. Lasse Fosgaard havde en afslutning, som Silkeborg-keeper Peter Friis reddede til hjørnespark, og kort efter fyrede Lasse Petry af og havde det held, at bolden ramte en modstander og ændrede retning, så Peter Friis var prisgivet. 1-1 og stor forløsning hos Lyngby-spillerne, der kværnede videre.

Efter at Silkeborgs Ronnie Schwartz havde haft et forsøg lige forbi stolpen, forsøgte Kevin Tshiembe sig med venstrebenet, og Adnan Mohammad kom alene igennem, men skød lige på Peter Friis.

Så vendte billedet igen. Silkeborg pressede på uden dog at blive rigtigt farlig, og Lyngby lurede på en omstilling. Og så ud af ingenting fik Nicolai Geertsen en gratis chance, da en modstander lagde bolden til rette for ham. Den stærke midterforsvarer sagde tak for gaven, svang venstrebenet og sendte bolden fladt i kassen til 2-1.

Fortjent at Nicolai Geertsen blev matchvinder. Sammen med Martin Ørnskov udgjorde han et solidt forsvarsværn, når Silkeborg-angriberne kom susende. Også fin kamp af Lasse Petry og Adam Sørensen.

Lyngby skulle have spillet mod Fremad Amager på søndag, men kampen er flyttet til onsdag den 24. oktober, da begge klubber har spillere på diverse ungdomslandshold, der spiller i weekenden. Lyngby har derfor pause til 21. oktober, hvor modstanderen er Næstved på udebane.

Publiceret 08 October 2018 09:35

SENESTE TV