Bendeguz Sandor Jakab og Philip Bryde øverst på sejrsskamlen med Fredrik Jepsen og Philip Knudsen til venstre på andenpladsen.

Bendeguz Sandor Jakab og Philip Bryde øverst på sejrsskamlen med Fredrik Jepsen og Philip Knudsen til venstre på andenpladsen.

Frederikke fra Lyngby er Danmarks nye kajakdronning

Frederikke Hauge Matthiesen fra Lyngby Kanoklub vandt 5 guldmedaljer ved DM i kajak

Af
Mikael Østergaard

KAJAK Lyngby Kanoklub vendte hjem fra DM i kano og kajak i Holstebro med nye trofæer til pokalskabet. Det blev til 12 mesterskaber til seniorerne, men U16-roerne tog også for sig af retterne.

I U18 viste Frederikke Hauge Matthiesen med 5 guldmedaljer, at hun er Danmarks nye kajakdronning. Rasmus Knudsen, den tredobbelte europamester i U18, måtte nøjes med 4 mesterskaber, idet han i seniorrækken havde udfordret Rene Holten Poulsen på de olympiske distancer.

Rene Poulsen var lige vendt hjem fra Portugal med en sølvmedalje på 5000 meter enerkajak og to finalepladser i ener- og toerkajak, og 18-årige Rasmus Knudsen måtte konstatere, at han skal være et til to sekunder hurtigere for at blive den nye danske kajakkonge.

Simon Schuldt–Jensen vandt toerkajak over 1000 meter sammen med Rasmus Alsbæk fra Maribo, og Victor G. Aasmul sad med i firerkajakken, der sejrede på 500 meter.

I U16 klassen var der tæt kamp i toerkajak over både 200 og 500 meter mellem den rene Lyngby-båd med Philip Knudsen og Fredrik Jepsen og den sammensatte båd med Lyngbys Bendeguz Sandor Jakab og Philip Bryde fra Hellerup. Den sammensatte båd sejrede på begge distancer, men med meget lille forspring.

Til gengæld sejrede Lyngby-mandskabet på 2500 meter, og Philip Knudsen blev også vinder af 2500 meter enerkajak.

Også Astrid Reinholdt levede op til forventningerne ved at komme i finalen i enerkajak og ikke mindst blive dansk mester i den sammensatte firerkajak på 500 meter.

Publiceret 11 September 2018 17:00