Lyngby Badminton Klub har godt fat i de unge.

Lyngby Badminton Klub har godt fat i de unge.

Borgerne i kommunen er aktive: Mere end hver tredje borger dyrker organiseret idræt

Svømning, fodbold og tennis er de mest populære sportsgrene. Men også håndbold og gymnastik har godt fat

Af
Mikael Østergaard

IDRÆT Borgerne i Lyngby-Taarbæk Kommune er flittige til at dyrke motion, og idrætsforeningerne lever i bedste velgående. Det viser en undersøgelse, Det Grønne Område har foretaget.

Af kommunens ca. 55.000 indbyggere er de 19.321 medlem af en af de 97 registrerede idrætsforeninger. Mange af foreningerne har under 100 medlemmer, men der er også sværvægtere imellem.

Den markant største er Lyngby Svømmeklub med 2.348 medlemmer, hvoraf 1.949 er børn i alderen 0-12 år.

Overordnet er fodbold ikke uventet den foretrukne sportsgren. Lyngby Boldklub har 1.034 medlemmer, Virum-Sorgenfri Boldklub 976 og Lundtofte Boldklub 441 medlemmer.

Lige efter følger tennis. Virum-Sorgenfri Tennisklub har 792 medlemmer, mens 771 borgere svinger ketcheren i Lyngby Tennis Klub og 482 i Taarbæk Tennis Klub.

Så følger håndbold, hvor Virum-Sorgenfri Håndboldklub har 722 og Lyngby Håndbold Klub 378 medlemmer.

Også gymnastik er populært. LKI Lyngby har 525 medlemmer, mens 406 borgere dyrker deres interesse i Lyngby-Tårbæk Gymnastikforening.

Lyngby Kanoklub har 606 medlemmer, lidt flere end Lyngby Badminton Klub med 570 medlemmer. Virum Basketball Klub har registreret 376 udøvere, mens 318 dyrker deres passion i Taarbæk Sejlklub.

I den modsatte ende har Lyngby Bokseklub 63, IF Limone 47, Lyngby Cycle Club 35, Motionsklubben af 1945 24, Lyngby Veteranernes Billard Klub 18, Virum Floorball Klub 17, Lyngby Softball Klub Jokers 17, Lyngby Basketball Klub 11, Virum Aikido Klub 10 og Lyngby Kegleklub 5 medlemmer.

Publiceret 26 August 2018 11:45

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.