Mathias Hebo (6) på vej ud af klyngen efter at være blevet omfavnet for sit mål til 1-0. Foto: Fodboldbilleder.dk

Mathias Hebo (6) på vej ud af klyngen efter at være blevet omfavnet for sit mål til 1-0. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby Boldklub fik sæsonens første sejr

Mathias Hebo scorede kampens enlige mål i sejren over Silkeborg IF

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Der blev brændt kæmpe chancer på samlebånd, da de to nedrykkere fra Superligaen, Lyngby og Silkeborg, tørnede sammen søndag eftermiddag på Lyngby Stadion. Så det endte med en enkelt scoring, men det var nok til at sikre hjemmeholdet alle 3 point.

Målet faldt efter et kvarters spil, da Gustav Marcussen på imponerende vis brød igennem til baglinjen og herfra sendte bolden skråt tilbage til Mathias Hebo, der fik bolden med sig i en tackling med en tøvende Silkeborg-forsvarer og køligt sendte den i nettet til 1-0.

I resten af halvlegen havde Silkeborg de største muligheder, men Mikkel Andersen var på sin post i målet med både hænder og fødder. Og da han mod halvlegens slutning blev passeret, fik han hjælp af undersiden af overliggeren.

Lyngby havde store problemer i forsvarets venstre side, hvor Nicklas Mouritsen ikke fyldte nok, men også led under, at Kristian Lindberg ikke kom med tilbage for at passe sine defensive pligter. Resultatet var, at Kristian Lindberg blev taget ud og erstattet af Jesper Christjansen, og så blev hullet stoppet. ’Jelle’ har været ude i kulden, men efter hans indsats i søndags både defensivt og offensivt, må han være sikker på genvalg i næste kamp.

Brændte straffespark

Efter pausen fik Lyngby bedre fat, og Jeppe Kjær fik en gylden mulighed, da han efter 5 minutter blev spillet fri i dybden af Nicklas Mouritsen. Han rundede elegant Silkeborg-målmanden, men mistede balancen, så afslutningen endte i sidenettet.

I det 58. minut var det Silkeborgs tur til at brænde på det skammeligste, da dommeren vurderede, at Martin Ørnskov tog armen til hjælp i det kriminelle felt. En hård dom, eller som den tidligere Lyngby-træner Niels Frederiksen, der ligesom den fyrede Lyngby-træner Thomas Nørgaard overværede kampen, sagde: Det så mærkeligt ud”.

Davit Skhirtladze blev sat til at sparke, men Mikkel Andersen parerede med et løftet ben, så bolden endte på overliggeren. Redningen var startskuddet til et hurtigt kontraangreb, der bragte Gustav Marcussen alene igennem, men en forsvarer nåede at komme i vejen.

Kort efter var indskiftede Adam Sørensen tæt på at fordoble føringen efter kvikt kombinationsspil, og samme spiller blev dagens uheldige helt, da han på forunderlig vis sparkede forbi et tomt mål på en genial frispilning af Jeppe Kjær. Herefter pressede Silkeborg på for en udligning, men Lyngby var tættere på 2-0, da Gustav Marcussen 5 minutter inde i overtiden ramte overliggeren.

Dagens profil

Kampens helt var Mikkel Andersen, der efterfølgende blev kåret til dagens Lyngby-spiller. Men også masser af roser til Nicolai Geertsen, Kevin Tshiembe og Martin Ørnskov og ikke mindst til Lasse Fosgaard, både offensivt og defensivt.

Kampen viste også, at der er fremtidsmuligheder i nyindkøbte Rezan Corlu, når han kommer i topform. Foreløbig kan han kun holde en times tid, men indtil da gav han flere prøver på, hvorfor italienske Roma i sin tid hentede ham.

Publiceret 05 August 2018 18:34