Rasmus Knudsen roede sig til en VM-sølvmedalje på 500 meter enerkajak. Foto: Rasmus Aasmul

Rasmus Knudsen roede sig til en VM-sølvmedalje på 500 meter enerkajak. Foto: Rasmus Aasmul

Fire Lyngby-roere i VM-finalen

Lyngby Kanoklub hylder sine stjerner med en reception

Af
Mikael Østergaard

KAJAK Lyngby Kanoklub var stærkt repræsenteret ved VM i kano og kajak for juniorer og U23 i byen Plovdiv, Bulgarien, og alle fem roere - Rasmus Knudsen, Nicolai Mørcke, Victor Gary Aasmul, Simon Shuldt-Jensen og Frederikke Hauge Matthiessen - var toptunet til opgaven.

Det gik forrygende, da fem Lyngby-både roede sig i de respektive A-finaler, hvor de ni bedste nationer dystede om verdensmesterskabet.

Europamesteren Rasmus Knudsen var første mand til at ro 1000 meter finalen, men løbet blev ikke roet efter hans planlægning, og han måtte se sig henvist til fjerdepladsen. Heldigvis tog Rasmus Knudsen gruelig hævn på den halve distance, 500 meter, hvor flere af konkurrenterne var gengangere fra 1000 meteren. Verdensmesteren Benedek Tibor fra Ungarn var urørlig, men Rasmus Knudsen vandt sølv.

Nicolai Mørcke, som repræsenterede Danmark i U23 klassen, var kommet på hårdt arbejde, men han klarede finalekravet, og det var det, han var kommet for. I finalen sluttede han på en flot femteplads.

Simon Shuldt-Jensen roede 1000 meter toerkajak med Rasmus Alsbæk fra Maribo, og efter et hårdt indledende heat og semifinale kom markerparret i mål som nummer 7 i finalen.

Frederikke Hauge Matthiessen roede sig let og ubesværet i finalen, hvor hun lidt skuffende sluttede som nummer 9 og sidst.

Victor Gary Aasmul var sidste mand, der skulle fremvise sit værd, og han sluttede som nummer 4 i B-finalen.

Målet er OL i 2020

Dansk Kano og Kajak Forbund er i gang med at opbygge et OL-hold til 2020 i Tokyo, og set med Lyngby Kanoklub-briller bliver det en kæmpe udfordring for klubbens roere.

I firerkajakken sidder Simon Schuldt-Jensen, Nicolai Mørcke og Victor Gary Aasmul fra Lyngby samt Rasmus Alsbæk fra Maribo. Holdet var på den første test ved verdensmesterskaberne og viste deres potentiale ved at vinde B-finalen, så de i øjeblikket ligger nummer 10 i verden.

”Der tegner sig en OL-båd i dette mandskab, og hvis Rasmus Knudsen får lyst til at sidde i den, bliver den endnu bedre. Den endelige konstellation må vi vente på i spænding. Vi er kun i 2018, men der er ingen tvivl om, at båden skal være klar i 2019”, siger Thomas Gjerlufsen, formand i Lyngby Kanoklub.

Lyngby Kanoklub holder åbent hus med reception for de succesfulde roere onsdag den 1. august kl. 17, hvor dagen slutter af med grill.

Publiceret 30 July 2018 11:45

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.