De tidligere Lyngby-spillere Mathias Tauber (tv) og Jeppe Brandrup (midt) retter skarp kritik mod Lyngby Boldklubs træner og ledelse. Foto: fodboldbilleder.dk

De tidligere Lyngby-spillere Mathias Tauber (tv) og Jeppe Brandrup (midt) retter skarp kritik mod Lyngby Boldklubs træner og ledelse. Foto: fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Tauber og Brandrup retter skarp kritik mod Mark Strudal og Lyngby Boldklubs ledelse

I et interview med BT tager Mathias Tauber og Jeppe Brandrup bladet fra munden om deres exit fra Lyngby Boldklub. Et lukket kapitel, lyder det fra klubben

Af
Mikkel Brøgger Petersen

De to tidligere Lyngby Boldklub-spillere Mathias Tauber og Jeppe Brandrup langer nu hårdt ud efter holdets træner og klubbens ledelse. Det sker i et interview med BT.

Mathias Tauber siger, at alle spillerne er på hans side, efter han blev ydmyget foran sine nu tidligere holdkammerater.

"Alle spillerne har ringet til mig og er forundrede og i chok over, hvordan jeg er blevet ydmyget og behandlet respektløst. Jeg har alle spillernes opbakning, men det er klart, at ingen af dem kan sige noget i pressen, fordi de er bange for, hvad der så sker med dem. Jeg har også sagt til dem, at jeg sætter pris på deres hjælp, men de skal ikke gøre noget," siger han til BT.

Mathias Tauber kritiserer også ledelsen, efter Mads Byder, en del af Friends of Lyngby, forsøger at mægle.

"Han ville ikke have pressen og jurister ind over. Jeg har forståelse for, at en ejer ringer til mig og prøver at få min version og også forsøger at mægle, men jeg synes ærligt talt, at det er usmageligt, at han appellerer til mit klubhjerte efter den behandling, hvor jeg flere gange bliver stillet ultimatummet, om jeg vil være en del af anførergruppen eller være færdig i Lyngby. Jeg føler bare ikke, at jeg kunne være en del af anførergruppen, når jeg ikke nyder trænerens respekt, men jeg sagde, at jeg da ville gå forrest, for sådan er jeg som person. Det har jeg også gjort i de otte år som anfører i Lyngby, og det er lige meget, om jeg har anførerbind på eller ej," siger han til BT og fortsætter:

"Men efter den episode blev jeg beordret ned at træne med U19-holdet, selv om man ikke må sanktionere på den måde, og jeg blev fortalt, at jeg ikke skulle vise mig mere i klubben. Jeg betragter det som en regulær bortvisning. Da først Spillerforeningen kom ind over sagen, ville de (Lyngby, red.) gerne indgå forlig. Mads Byder negligerede det hele og spurgte, om jeg ikke kunne komme tilbage og træne, hvis nu Mark undskyldte, men der var jo ikke nogen vej tilbage. Jeg ved, at mine holdkammerater samledes og har været på Marks kontor og også ringet til Mads Byder og fortalt, at de forventede og forlangte, at min afsked blev behandlet med respekt."

Skulle bare ikke blive

Jeppe Brandrup fortæller også til BT om sit stop i Lyngby Boldklub, som han elsker.

"Jeg synes ikke, kemien var der mellem ham og spillerne. Den var der i hvert fald ikke mellem ham og mig. Jeg var der kun i en uge, men min mavefornemmelse sagde hurtigt, at jeg ikke skulle blive i klubben, selv om jeg blev tilbudt en kontrakt og virkelig elsker Lyngby som fodboldklub. Jeg savner at spille fodbold og har også en familie og husleje osv., jeg skal skaffe penge til, men det der kunne jeg simpelthen ikke være med til. Selv om jeg var langt nede i de to første uger efter min beslutning, er jeg i dag ikke i tvivl om, at det var det rigtige at gøre. Også hvis det betyder, at jeg ikke kan finde en ny klub, og jeg må stoppe karrieren," siger han og tilføjer:

"Jeg har ikke været på banen, men jeg snakker da med drengene, og vi taler meget sammen, og jeg har også hørt, at klubben har fortalt, at det var deres valg ikke at forlænge med mig. At vi ikke kunne blive enige. Men det er ikke grunden. Det er simpelthen løgn. Så vidt jeg forstår, er det ikke det eneste, de har løjet om. De sagde, at det var Tauber, der ikke ville være i klubben mere, og det kan ikke være mere forkert. Tauber elsker ligesom mig Lyngby, og det ved alle i truppen. Deres nye ledelsesstil flugter på ingen måde med klubbens værdier."

Det Grønne Område har forelagt Lyngby Boldklub kritikken.

"Det er klart, at det er en sag, vi gerne var foruden. Men vi har indgået et forlig med Tauber og besluttet, at vi ikke vil kommentere yderligere på det. Det er et lukket kapitel for vores vedkommende, og vi fokuserer på sæsonstarten og de to første hjemmekampe," siger klubbens kommercielle direktør, Andreas Byder, til Det Grønne Område.

Det Grønne Område ville gerne have svar på, om de dispositioner, som træner Mark Strudal har foretaget, med at skifte anfører og sige farvel med kulturbærende spillere er clearet med ledelsen? Hvilken kultur man så i stedet for vil have? Hvad den overordnede plan med disse handlinger er? Hvorfor det for ejerkredsen giver mening at gøre de ting, man nu gør?

Klubben arbejder med svar på spørgsmålene.

Publiceret 27 July 2018 16:23

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.