Rasmus Knudsen triumferede ved europamesterskaberne i Italien.

Rasmus Knudsen triumferede ved europamesterskaberne i Italien.

Lyngby Kanoklub dominerede i Dolomitterne

Rasmus Knudsen roede to europamesterskaber hjem - og satte samtidig europæiske rekorder

Lyngby Kanoklubs roere dominerede ved de europæiske mesterskaber, som foregik i byen Di Cadore i de italienske Dolomitter.

Klubbens europamester Rasmus Knudsen skulle forsvare sit europamesterskab fra 2016 og 2017 på 1000 meter ener-kajak.

Og dette blev gjort eftertrykkelig på den olympiske distance 1000-meteren, som blev vundet i overlegen stil med små to sekunder foran hviderusseren Anton Novak. Det blev samtidig europæisk rekord på 1000-meteren.

Lørdag var han af Dansk Kano og Kajak Forbund udtaget til at ro 500-meteren, hvilken distance han ifølge formanden for Lyngby Kanoklubs formand, Thomas Gjerlufsen, aldrig har haft det godt med. Men han roede sig direkte i finalen. Denne placering skulle så gerne give et resultat helt i toppen, og det gjorde den.

"Klokken 9.20 søndag morgen viste han stor klasse og vandt distancen, hermed var europamesterskab nummer to i hus. Samtidig satte han europarekord på distancen, idet han kom under 1 minut og 40 sekunder," fortæller Thomas Gjerlufsen.

Flere flotte placeringer

Frederikke Hauge Matthiesen havde også roet sig direkte i finalen på 500-meteren, og ti minutter efter Rasmus sad hun på startlinjen i sin ener-kajak. Og sikken en finale, hvor hun kæmpede side om side med de tre første, og det var to-hundrededele af et sekund, der skilte hende fra bronzemedaljen.

Men dermed var Lyngby Kanoklubs succes ikke færdig, idet Simon Schuldt–Jensen var i finalen på 1000-meter i toerkajak med makkeren fra Maribo, Rasmus Alsbæk.

Også de to kæmpede med i førerfeltet, hvor der var hård kamp fra Italien og Hviderusland, desværre blev de henvist til fjerdepladsen.

Nicolai Mørcke, som også havde roet sig direkte til finalen i ener-kajak over 1000-meteren, måtte konstatere, at denne kongedisciplin i U23-klassen er virkelig hård, men han kæmpede til det sidste og sluttede på en flot sjetteplads.

Victor Gary Aasmul kunne konstatere, at der virkelig er kamp om de otte finalepladser, der er på hver distance, og han var lige ved og næsten for at nå finalepladsen på 500-meteren, men blev henvist til B finalen.

Her viste han til gengæld, at han er meget tæt på en plads i A finalen ved fremtidige regattaer, idet han suverænt vant B finalen.

En stolt formand

Lyngby Kanoklubs formand, Thomas Gjerlufsen, er stolt af sine roere, hvor ikke en eneste svigtede, og alle levede op til de forventninger, han havde til mandskabet, inden de tog af sted.

"Det bør tilføjes, at Rasmus Knudsens storesøster, Pernille Knudsen, også blev europamester på samme distance. Største overraskelse stod Frederikke Hauge Matthiessen for, ingen havde forventet at se hende så langt fremme i feltet, hun overraskede allerede, da hun roede sig direkte i finalen," siger Thomas Gjerlufsen, der gerne vil fejre klubbens dygtige roere.

Lyngby Kanoklub vil i nærmeste fremtid finde en dag, hvor samtlige deltagere skal hyldes, det kan blive svært, idet de alle sammen arbejder hen på næste store internationale regatta, verdensmesterskaberne som foregår i Bulgarien i dagene 26. – 29. juli. Bliver succesen lige så stor som ved europamesterskaberne, venter Verdensmesterskaberne på de Olympiske distancer i Portugal i dagene 21. – 26. august.

"Så tid til at hvile på laurbærrene bliver svær at finde," siger den stolte formand for Lyngby Kanoklub, Thomas Gjerlufsen.

Publiceret 03 July 2018 07:00

SENESTE TV