Thomas Nørgaard i en af de jubelstunder, der trods alt har været. Nu er træneren fortid i Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk

Thomas Nørgaard i en af de jubelstunder, der trods alt har været. Nu er træneren fortid i Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Anders Kjærbye

Breaking news: Lyngby Boldklub fyrer træneren

Der skal nyt blod til, og det accepterer den detroniserede træner, Thomas Nørgaard

Af
Lars Schmidt

En risiko for fyring er en del af gamet, som han accepterer fuldt og helt, Thomas Nørgaard, indtil i dag træner i Lyngby Boldklub.

Tidligere i dag valgte den nyslåede 1. divisionsklub at afbryde samarbejdet med Nørgaard og hans trænerstab, som består af førsteassistent Max Mölder samt assistenttræner Stephen Foyston.

Bruddet med Thomas Nørgaard sker efter en god tænkepause, hvor Lyngby Boldklub har evalueret forårets præstationer både på og uden for banen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Og selv om klubben med vinterens konkurstrussel in mente ikke har leveret de bedste arbejdsbetingelser for Nørgaard og staben, er konklusionen, at der skal nye kræfter til på cheftrænerposten.

Holdet, der hentede DM-bronze for et år siden, var voldsomt pressede i andne sæsonhalvdel. Så pressede, at man rykkede ud af Superligaen efter to nederlag til Vendsyssel FF.

Et nyt trænerteam

Fremtiden bliver med et nyt trænerteam, fortæller sportsdirektør Birger Jørgensen i pressemeddelelsen:

”Vi har i dag valgt at afskedige Thomas Nørgaard. Som klub har vi behov for nyt blod i trænerstaben. Thomas havde bygget sit eget team op, men vi tror ikke på, at de kan føre os tilbage i Superligaen. Og så er det også fair nok at sige stop. Derfor siger vi tak for denne gang og starter på en frisk med et nyt cheftrænerteam, som vi præsenterer på et senere tidspunkt. Lige nu takker vi Thomas Nørgaard for hans indsats for os gennem de sidste tre år og ønsker ham held og lykke med fremtiden,” siger Birger Jørgensen.

Det er en del af gamet

Thomas Nørgaard går fra Lyngby helt uden at smække med døren. Han siger i en udtalelse:

”Jeg har været rigtig glad for mine tre år i Lyngby Boldklub. Det er en klub med hjerte og sjæl, en klub som jeg godt kunne se mig selv have fortsat i under de rigtige omstændigheder. Klubben har dog ønsket at viske tavlen ren for at kunne starte en ny fortælling. Det er en del af gamet, hvilket jeg accepterer. Vi har været igennem et noget utraditionelt forår, men på trods af det har jeg masser af gode oplevelser, som jeg tager med mig videre, og jeg ønsker Lyngby Boldklub al muligt held og lykke fremadrettet," siger Thomas Nørgaard.

Thomas Nørgaard kom til Lyngby fra et job i AB forud for 1. divisions-sæsonen 2015/16, der som bekendt endte med oprykning til Superligaen og bronzemedaljer i den efterfølgende premieresæson.

Nørgaard startede som assistenttræner under David Nielsen, men han fik i slutningen af september 2017 overdraget nøglerne til cheftrænerkontoret, da David Nielsen tog til AGF.

Publiceret 14 June 2018 20:50