Brede IF har haft nogle svære år med flere nedrykninger i træk. Næste sæson spiller klubben i serie 3.

Brede IF har haft nogle svære år med flere nedrykninger i træk. Næste sæson spiller klubben i serie 3.

Fodboldsæson kan slutte med et gigantisk selvmål

Samtlige fodboldklubber i kommunen er i overhængende fare for at rykke en række ned

Af
Af Mikael Østergaard

Det begyndte med Lyngby Boldklubs exit fra Superligaen, og med en runde tilbage i Danmarksserien og de lokale rækker kan sæsonen ende med, at også Virum-Sorgenfri, Lundtofte, Taarbæk og Brede slutter som nedrykker.

Virum-Sorgenfri var ellers tæt på at forbedre sin overlevelsesmulighed i Danmarksserien, da GVI kom på besøg i lørdags. Det gæstende tophold kom planmæssigt foran 1-0, men Simon Ørbech Heldorf udlignede til 1-1, og kort efter pausen bragte Jeppe Sindahl Jensen Virum-Sorgenfri foran 2-1.

Føringen holdt kun 3 minutter, så saksesparkede GVI's Nick Christensen med ryggen til målet bolden i en smuk bue op i målhjørnet til 2-2. Og den tidligere AB- og HIK-spiller blev dobbelt målscorer, da han scorede sejrsmålet til 3-2 i det 62. minut.

Dermed ligger Virum-Sorgenfri sidst i rækken, da Roskilde KFUM vandt 1-0 over TFC Odsherred.

I sidste runde møder Virum-Sorgenfri rækkens nummer 3, B1908, på udebane, mens de to andre nedrykningskandidater, Roskilde KFUM og Avedøre, møder hinanden.

Sejr til ingen nytte

Lundtofte Boldklub sluttede sæsonen fint af med en sejr på 3-2 over Frederikssund på udebane og endte tredjesidst med 3 point op til nedrykningsstregen.

Topscorer Mads Thygesen scorede til 1-1 i det 36. minut, og Sylvester Øster Petersen bragte Lundtofte i front i det 70. minut, inden kampen sluttede højdramatisk.

Hjemmeholdet udlignede til 2-2 i det 90. minut, men 4 minutter inde i overtiden scorede Martin Hemmingsen sejrsmålet.

Håber lever i Taarbæk

I serie 1 kunne Taarbæk IF have bragt sig over nedrykningsstregen, men tabte 1-3 til en anden nedrykningskandidat, Ledøje Smørum. Alt håb er dog ikke ude. Taarbæk har en kamp mere tilbage end konkurrenterne og møder i de to sidste kampe Frem Hellebæk i dag tirsdag og Fredensborg på lørdag, begge på hjemmebane. Og der er kun 3 point op til stregen.

Farvel og tak til Brede

I serie 2 har Brede længe været dødsdømt, men holdet har ufortrødent kæmpet videre og spillede i forrige weekend 1-1 med ORI-Fodbold. Thomas Faartoft scorede for Brede på hovedstød.

Til gengæld var det små med oplivende momenter, da Hillerød Fodbold i torsdags gæstede Brede Stadion. Gæsterne vandt 4-0, hjulpet godt på vej af et passsivt Brede-forsvar og et katastrofalt udspark af Bredes målmand. Og i angrebet havde Brede ikke meget at byde på.

I sæsonens sidste kamp møder Brede Hornbæk på udebane.

Publiceret 12 June 2018 16:30