Rasmus Knudsen efter at have passeret målstregen i rekordtid.

Rasmus Knudsen efter at have passeret målstregen i rekordtid.

5 Lyngby-roere blev udtaget til EM

Rasmus Knudsen satte banerekord på Bagsværd Sø og blev belønnet med EM-billet

Af
Af Mikael Østergaard

Lyngby Kanoklub var blandt de dominerende klubber ved årets Bagsværd Regatta, der havde deltagelse af samtlige danske kano- og kajakklubber samt en meget stærk tysk klub, der stillede med flere landsholdsroere.

Regattaen dannede udtagelse til EM i Italien sidst i juni og til VM senere på året. Også næste generation havde noget at kæmpe for inden udtagelse til de nordiske juniormesterskaber i Norge.

Rasmus Knudsen fra Lyngby Kanoklub viste storform i 1000 meter enerkajak, hvor han satte banerekord for U18 ved at ro på 3 minutter og 31 sekunder. På andenpladsen fulgte klubkammeraten Nicolai Mørcke, og som nummer 5 kom Victor G. Asmul, ligeledes Lyngby Kanoklub.

I 500 meter enerkajak viste Nicolai Mørcke fin form og vandt løbet foran Victor G. Asmul.

I herrernes toerkajak over 500 og 1000 meter vandt Simon Schuldt–Jensen, Lyngby, og makkeren fra Maribo, Rasmus Alsbæk, suverænt i tider, der lover godt for europamesterskaberne.

Også Frederikke Hauge Mathiesen viste storform med en overlegen sejr på 500 meter.

Også klubbens næste generation levede op til de store forventninger.

Philip Knudsen vandt den prestigefyldte 2500 meter i hård kamp med 48 deltagere, og i 500 meter toerkajak med Fredrik Jepsen viste makkerparret fra Lyngby stor kampvilje, men måtte se sig besejret af den stærke tyske landsholdsbåd fra SG Sachsen.

Bendeguz Sandor Jakab roede toerkajak med Philip Bryde fra Hellerup på 200 meteren, som de vandt, hårdt presset af den tyske landsholdsbåd fra SG Sachsen. Klubkammeraterne Philip Knudsen og Fredrik Jepsen måtte se sig henvist til fjerdepladsen, slået med 2 hundrededele af et sekund.

Dyr træningslejr

Efter regattaen blev der sat navne på de roere, der skal med til EM i Italien. Rasmus Knudsen, Nicolai Mørcke, Victor G Asmul og Simon Schuldt–Jensen på herresiden og Frederikke Hauge Mathiesen på damesiden sikrede sig en EM-billet.

Alle fem skal efterfølgende på træningslejr, og det bliver en stor økonomisk udskrivning for Lyngby Kanoklub, der heldigvis tidligere har vist, at man kan finde pengene.

Der var i første omgang ingen direkte udtagelse til nordiske mesterskaber for Lyngbys 3 unge roere, men det ligger i kortene, at Philip Knudsen skal repræsentere Danmark på 2500 meter.

Publiceret 12 June 2018 19:00