Lyngbys fans håber, at Mathias Tauber også er med i 1. division.

Lyngbys fans håber, at Mathias Tauber også er med i 1. division.

Et nærmere kig på truppen til den kommende sæson:

Lyngby Boldklub satser på ungt blod

Spekulationerne om truppen i 1. division er gået i gang. Ét står klart: De unge talenter får chancen

Af
Af Mikael Østergaard

Spillerne græmmede sig, fansene græd og ledelsen tænkte på de mistede indtægter på 12-15 millioner kroner, da nederlaget til Vendsyssel var en realitet og betød exit fra Superligaen.

Men er det nu også en katastrofe? Nej, ikke på den korte bane.

Lyngby har kæmpet med dårlig økonomi og spillerflugt, og endnu en sæson i Superligaen ville sandsynligvis være blevet endnu en overlevelseskamp med ringe udsigt til succes.

I 1. division derimod får klubben ro til stille og roligt at køre de unge spillere, der skal tegne Lyngby Boldklub i de kommende år, i stilling. Gustav Marcussen, Kevin Tshiembe, Adam Sørensen og Oskar Snorre fik vist, at de har Superliga-potentiale, mens talenterne Emilio Simonsen, Simon Vollesen og Emil Bodholt-Larsen blev kastet for tidligt for løverne. I 1. division får de tid til at bygge på, fysisk og mentalt, så de om et års tid er klar til større udfordringer.

Og hvad med de 'gamle'? Thomas Sørensen, Jeppe Brandrup og Martin Ørnskov har alle kontraktudløb 1. juli. Vil klubben forlænge deres kontrakt?

Mayron George skifter til FC Midtjylland, og spørgsmålet er, om spillere som Mikkel Andersen og Michael Lumb vil være tilfredse med landets næstbedste række. Mathias Tauber og Jesper Christjansen har stort Lyngby-hjerte og vil nok fortsætte i klubben, selv om Jesper Christjansen uden tvivl kunne blive solgt til en Superliga-klub. Oliver Lund, Lasse Fosgaard og Jeppe Kjær kan ikke vælge på øverste hylde og bliver nok i Lyngby, og det samme gælder Mathias Hebo og Herolind Shala, selv om sidstnævnte er fast mand på Kosovos landshold.

Publiceret 05 June 2018 11:45