Virum trækker sine guldpiger fra Dameligaen

For få spillere og svigtende økonomi betyder, at Virum Basketball Klub ikke længere har et hold i landets bedste række

Af
Af Mikael Østergaard

I 2016 og 2017 blev de danske mestre, og i år vandt de bronze, men i næste sæson bliver det med garanti ikke til medaljer. Virum Basketball Klub har nemlig trukket sit hold i Dameligaen.

Det er en blanding af spinkelt spillermateriale og haltende økonomi, der er baggrunden for den vidtgående beslutning. Inden denne sæson stoppede klubbens hovedsponsor samarbejdet og fik følgeskab af et par andre sponsorer, og selv om Maj Invest meldte sig på banen som hovedsponsor, var det ikke nok til at udfylde hullet.

Det betyder, at der ikke er råd til at ansætte udenlandske og danske topspillere, og samtidig er klubbens egen fødekæde beskeden. Næste år er der ikke spillere nok til et U19-hold, og selv på U17-holdet er der så få spillere, at der ikke vil være et mesterrækkehold i næste sæson.

“Nu arbejder vi målrettet på at styrke kvindesiden i klubben, og især på at rekruttere spillere til de yngre årgange samt ansætte dygtige trænere, så vi med tiden igen kan have et damehold på højt niveau”, siger Ellen Rønhede Hansen fra klubbens bestyrelse.

Publiceret 28 May 2018 10:30

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.