Virum trækker sine guldpiger fra Dameligaen

For få spillere og svigtende økonomi betyder, at Virum Basketball Klub ikke længere har et hold i landets bedste række

Af
Af Mikael Østergaard

I 2016 og 2017 blev de danske mestre, og i år vandt de bronze, men i næste sæson bliver det med garanti ikke til medaljer. Virum Basketball Klub har nemlig trukket sit hold i Dameligaen.

Det er en blanding af spinkelt spillermateriale og haltende økonomi, der er baggrunden for den vidtgående beslutning. Inden denne sæson stoppede klubbens hovedsponsor samarbejdet og fik følgeskab af et par andre sponsorer, og selv om Maj Invest meldte sig på banen som hovedsponsor, var det ikke nok til at udfylde hullet.

Det betyder, at der ikke er råd til at ansætte udenlandske og danske topspillere, og samtidig er klubbens egen fødekæde beskeden. Næste år er der ikke spillere nok til et U19-hold, og selv på U17-holdet er der så få spillere, at der ikke vil være et mesterrækkehold i næste sæson.

“Nu arbejder vi målrettet på at styrke kvindesiden i klubben, og især på at rekruttere spillere til de yngre årgange samt ansætte dygtige trænere, så vi med tiden igen kan have et damehold på højt niveau”, siger Ellen Rønhede Hansen fra klubbens bestyrelse.

Publiceret 28 May 2018 10:30

SENESTE TV