Mayron George havde en hovedrolle i kampen mod Randers FC.

Mayron George havde en hovedrolle i kampen mod Randers FC.

Lyngby havde Randers i knæ, men slap grebet

Efter en 1. halvleg med 5 store chancer løb Lyngby tør for krudt og tabte 2-1 til Randers FC. Nu venter endnu en skæbnekamp mod Vendsyssel

Af
Af Mikael Østergaard

Mayron George var hentet ind fra skammekrogen og havde fået en plads i startopstillingen mod Randers FC. Det var både godt og skidt. Godt fordi angriberen viste næse for at være på rette sted i rette tid, skidt fordi han misbrugte chancer på samlebånd.

Fire gange inden for 9 minutter havde Mayron George muligheden for at sikre Lyngby en vital føring. Første gang i det 10. minut, da Martin Ørnskov smart spillede costaricaneren fri i højre side, men afslutningen sad lige på Randers-målmanden. 6 minutter senere vred Mayron George sig fri, men afsluttede forbi fjerneste stolpe, og kort efter fik han en dobbeltchance. Igen blev han spillet fri lidt ude i siden, men ventede med at skyde, så bolden gik til hjørnespark. Det endte i panden på Mayron George, men hovedstødet gik over mål.

Lyngby sad totalt på spillet, og Randers-spillerne var reduceret til statister i Lyngbys flydende opspil. Det gav i det 22. minut en ny chance, da Jeppe Kjær brød til baglinjen og afleverede skråt bagud til Herolind Shala, hvis skud ramte en modstander og gik til hjørnespark.

Der stod Lyngby på det hele, men ud af ingenting tæmmede Mikkel Kallesøe elegant en tværaflevering og sparkede i samme bevægelse bolden ind bag Mikkel Andersen til 1-0. Siden havde Herolind Shala to habile afslutninger, og Mikkel Kallesøe var tæt på at blive dobbelt målscorer, men skød i sidenettet.

Efter pausen kom hjemmeholdet meget bedre med i spillet. Lyngby kunne ikke holde tempoet og presset, og Randers øgede til 2-0, da Marcus Mølvadgaard afsluttede et mønsterangreb med at sætte indersiden til en født tværaflevering.

Det lignede pludselig en afklapsning, men Mayron George sørgede for fornyet spænding, da han sparkede en smuk aflevering fra Michael Lumb op i nettaget.

Lyngby fik ny luft, men bortset fra Martin Ørnskovs skud på overliggeren i det 90. minut var det små med afslutninger, og så vandt Randers 2-1. Og med en samlet sejr på 4-2 sikrede kronjyderne sig endnu en sæson i Superligaen, mens Lyngby skal ud i to skæbnekampe mod Vendsyssel om den sidste billet til Superligaen. Vendsyssel sluttede som nummer 3 i 1. division, så det ligner en overkommelig opgave. Men den lille har før drillet den store - tænk bare på Helsingør sidste år.

Første opgør afvikles torsdag kl. 18 i Hjørring, og der er returkamp på Lyngby Stadion søndag kl. 16.

Mathias Tauber var tilbage på holdet efter sin lange skadespause. Foto: Fodboldbilleder.dk

Mathias Tauber var tilbage på holdet efter sin lange skadespause. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kevin Tshiembe spillede en formidabel kamp i midterforsvaret. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kevin Tshiembe spillede en formidabel kamp i midterforsvaret. Foto: Fodboldbilleder.dk

Publiceret 21 May 2018 17:00

SENESTE TV