[DK=20170720: Lyngby Boldklubs fans hylder spillerne efter sejren]
[UK=20170720: Lyngby supporters celebrating]

[DK=20170720: Lyngby Boldklubs fans hylder spillerne efter sejren] [UK=20170720: Lyngby supporters celebrating]

Håbet er kongeblåt efter sejr over Silkeborg

Lyngby fightede sig til sejr på 2-1 og står med et godt udgangspunkt inden returkampen

Af
Af Mikael Østergaard

fodbold Efter 20 kampe uden sejr brød Lyngby Boldklub endelig forbandelsen, da holdet søndag aften fuldt fortjent sendte Silkeborg IF hjem med et nederlag på 2-1. Mod forventning var Jeppe Brandrup og Mathias Tauber ikke blevet deres skader kvit, men Oliver Lund spillede en super kamp som højre back, og i centerforsvaret var Martin Ørnskov sikkerheden selv. Det betød, at Silkeborg i de første 45 minutter kun havde en enkelt afslutning på mål. I den anden ende af banen var der heller ikke den store fare på færde, selv om Lasse Fosgaard konstant forsøgte at bryde igennem på højre side, mens Jeppe Kjær rykkede flittigt i hullerne og lurede på en chance. Den kom midt i halvlegen, da Jeppe Kjær blev spillet fri i dybden, men dommeren fløjtede for offside. Det var vist lige på grænsen. Efter den halve time blev Gustav Marcussen skadet. Han forsøgte i første omgang at spille videre, men måtte opgive, og ind kom Adam Sørensen. Energibundtet startede med to fejlafleveringer, men satte siden sit præg på kampen med sin fart og opportunisme. Lyngby sad på spillet, mens Silkeborg koncentrerede sig om forsvaret, og så endte første halvleg 0-0. Billedet var det samme efter pausen, og de 2.873 tilskuere havde så småt indstillet sig på en målløs forestilling, men så prikkede Jeppe Kjær efter et indkast bolden videre til Herolind Shala, der hamrede afleveringen i nettet til 1-0. Og blot 5 minutter senere var der igen jubel på tilskuerpladserne, da et hjørnespark endte hos Martin Ørnskov, der headede bolden videre i pandebrasken på Jeppe Kjær, og så blafrede netmaskerne igen. Foran 2-0 havde Lyngby et optimalt udgangspunkt inden returkampen i Silkeborg, men så begik Lasse Fosgaard et klodset straffespark, da han i en ufarlig situation væltede en modstander i feltet. Man kan diskutere, om forseelsen var til straffespark, men dommeren var ikke i tvivl og pegede på pletten. Oskar Snorre var chanceløs, og dermed endte det 2-1, selv om indskiftede Simon Vollesen i slutminutterne havde et kvalificeret langskud, der voldte Silkeborg-keeperen problemer.

Publiceret 08 May 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.