Glade guldpiger med pokal og DM-medaljer.

Glade guldpiger med pokal og DM-medaljer.

Fremtiden er sikret:

Talentparade hos både piger og drenge

2 DM-titler til Lyngby-Gladsaxe Volley

Af
Af Mikael Østergaard

Lillebæltshallerne i Middelfart dannede en festlig kulisse for DM i volleyball for U14.

Pigerne fra Lyngby-Gladsaxe Volley vandt for et par måneder siden sjællandsmesterskabet og var af mange udråbt til storfavoritter til DM-titlen.

I den indledende pulje blev det til sejre over Gentofte, Amager og Ikast, alle vundet med 2-0. Med førstepladsen i puljen undgik pigerne de ofte svære kvartfinaler, men gik direkte i semifinalen, hvor Farum-Holte blev løbet over ende med 25-7 25-13.

Kulminationen af tre års målrettet arbejde med denne gruppe piger stod nu for døren. Modstanderen i finalen var et sammenbragt hold fra Odense-klubberne Fortuna og DHV, og de velspillende fynboer bragte sig hurtigt i front, mens Lyngby-Gladsaxe lavede mange uprovokerede fejl. Men stille og roligt kæmpede pigerne sig tilbage i kampen, vandt første sæt 25-23 og var helt suveræne i andet sæt, der blev vundet 25-9. DM-titlen var i hus, og alle brød ud i vild jubel.

Lyngby-Gladsaxe stillede også med et drengehold i Teen2 rækken, hvor man spiller med tre drenge på lille bane.

I den indledende runde besejrede drengene Varde, Amager og Bedsted, og derefter blev det sejr over sidste års vinder, Lyseng, i puljefinalen. Semifinalen mod Holbæk blev et sandt drama, hvor Lyngby-Gladsaxe vandt 15-13 i tredje og afgørende sæt.

I finalen ventede drengene fra Lyseng igen, og endnu engang vandt Lyngby-Gladsaxe 2-0 i sæt.

Efter stævnet blev Villads Napier valgt til mesterskabernes Dream Team. Det lille stortalent har det ikke fra fremmede. Hans far er Jonas Napier, der ud over at være holdets træner også er tidligere landsholdsspiller og udlandsprofessionel.

Træner Jonas Napier med Tobias Lytje Christensen, Villads Napier og Nicolai Holmblad. Foto: Erik Kreuzfeldt

Træner Jonas Napier med Tobias Lytje Christensen, Villads Napier og Nicolai Holmblad. Foto: Erik Kreuzfeldt

Publiceret 06 May 2018 17:00

SENESTE TV