Rasmus Knudsen føler sig hjemme i sin nye kajak.

Rasmus Knudsen føler sig hjemme i sin nye kajak.

Europamester vender kajakken

Rasmus Knudsen fik i sin nye båd en fornem sæsonstart på Bagsværd Sø

Af
Af Mikael Østergaard

Lyngby Kanoklub var arrangør af Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd Sø, der havde deltagelse af 300 roere, heraf halvdelen fra Norge og Sverige, fra 56 kano- og kajakklubber.

Regattaen bruges af de nordiske lande som udtagelsesløb til de kommende Europamesterskaber, der i år foregår i Beograd, og er samtidig udtagelse til World Cup, som afvikles i maj i Duisburg, Tyskland.

Lyngby Kanoklubs regerende europamester, Rasmus Knudsen, deltog på 3 distancer og viste storform ved at vinde alle løb i sin nye båd. Også Frederikke H. Matthiesen viste sig i både ener- og toerkajak som potentiel EM-deltager.

Nicolai Mørcke og Victor G. Aasmul sluttede på tredjepladsen i 500 meter toerkajak, hvilket burde betyde udtagelse til den første World Cup i slutningen af maj måned.

U16 havde deltagelse af 62 roere, og her måtte Lyngby Kanoklubs normalt suveræne Fredrik Jepsen se sig besejret på sine to favoritdistancer, 200 og 500 meter. Men han tog revanche i toerkajakken med klubkammeraten Philip Knudsen, idet makkerparret vandt begge distancer.

Publiceret 01 May 2018 19:00