Michael Lumb, Martin Ørnskov og Oliver Lund i duel med SønderjyskE’s Anders Egholm.

Michael Lumb, Martin Ørnskov og Oliver Lund i duel med SønderjyskE’s Anders Egholm.

Heroisk indsats og 1-1 med kun 10 mand

Lyngby solgte sig dyrt mod SønderjyskE, men er stadig uden sejr i 18 kampe

Af
Af Mikael Østergaard

Lyngby-spillerne var kåde fra første fløjt i det skønne forårsvejr med sol og 17 grader på Lyngby Stadion, og holdet var centimeter fra at komme foran efter 2 minutters spil, da Herolind Shala headede et indlæg fra Simon Vollesen på ydersiden af stolpen. Og kort efter brød Mathias Hebo kraftfuldt igennem SønderjyskE's midtbane, men hans afslutning gik et stykke over mål.

Så var tonen slået an med Lyngby i den offensive rolle og med SønderjyskE på hælene.

Det havde de 1.450 tilskuere næppe forventet efter at have studeret Lyngbys holdopstilling. Både Jeppe Kjær og Mayron George var ude med karantæne, og cheftræner Thomas Nørgaard valgte at holde Jeppe Brandrup, Kevin Tshiembe og Mathias Tauber, der ellers meldes klar, ude for at spare dem til de vigtige, afsluttende opgør om at undgå den direkte nedrykningsplads.

Martin Ørnskov og Michael Lumb udgjorde centerforsvaret, og de havde undervejs visse problemer. Det havde Kim Ojo også efter et kvarters spil, da han blev spillet helt fri foran mål, men den høje angriber kunne ikke få benene til at makke ret, og så løb det ud i sandet.

Kort efter var Mathias Hebo igen på spil med en listig dribling og efterfølgende afslutning, som sønderjydernes målmand med stort besvær fik slået ud til hjørne.

I denne periode havde Lyngby stor succes med sine dybdeløb, hvor især Lasse Fosgaard og Adam Sørensen skabte farlige overtalssituationer på kanterne.

SønderjyskE var sjældne gæster i Lyngbys straffesparkfelt, og de to gange, hvor det brændte på, var Oskar Snorre på sin post.

Lige inden pausen tog kampen en drejning, da Mathias Hebo indkasserede sit andet gule kort for en hasarderet glidende tackling, og så var det afgang.

17-årig kampens spiller

Med kun 10 mand blev Lyngby presset længere tilbage på banen, uden at SønderjyskE dog spillede sig frem til nævneværdige chancer. Men i det 69. minut blev Simon Vollesen oversprintet i højre side, og det efterfølgende indlæg headede en helt fri Mads Hvilsom sikkert i nettet til 1-0.

Den jyske føring holdt kun i 2 minutter. Lasse Fosgaard løb i dybden og blev spillet indenom, og hans tværaflevering ramte en modstander og gik i nettet til 1-1.

Adam Sørensen blev af publikum kåret til kampens Lyngby-spiller, og det var et helt fortjent valg. Det 17-årige duracell-batteri løb non-stop i raketfart frem og tilbage på venstrekanten og kæmpede de sidste 20 minutter med begyndende krampe i begge ben. Men da Thomas Nørgaard spurgte, om han ville udskiftes, fik Lyngby-træneren et klart nej. Adam Sørensen ville have hele oplevelsen med.

Som sagt også fin indsats af Lasse Fosgaard og ikke mindst af Jesper Christjansen som den uopslidelige konge af midtbanen. Til gengæld fik Kim Ojo næppe plusser i Thomas Nørgaards karakterbog.

Anerkendende klap på hovedet til publikums nye yndling, Adam Sørensen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Anerkendende klap på hovedet til publikums nye yndling, Adam Sørensen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Publiceret 19 April 2018 22:15

SENESTE TV