Tæt kamp om den vigtige billet til tennis-slutspillet

Både Lyngby og Virum-Sorgenfri har chancen for at komme i slutspillet

Af
Af Mikael Østergaard

Lyngbys herrer balancerede på nederlagets rand, da holdet i lørdags mødte Skovbakken i mellemspillet i Elitedivisionen.

Det startede skidt med nederlag til Lyngbys førstesingle Frederik Løchte Nielsen, der blev fejet af banen 1-6 4-6 af Skovbakkens Søren Hess-Olsen, og bedre gik det ikke Philip Hjort, der tabte 3-6 2-6 til Anders Grinderslev. Og situationen gik fra skidt til værre, da Oliver Planning tabte 5-7 6-4 og 10-12 i tie-break til Elmer Møller.

Heldigvis vandt Patrick Kristensen 6-3 7-5 over Jeppe Krause Frantzen, og dermed var der stadig håb inden de to afsluttende doubler. Dem vandt Frederik Løchte/Philip Hjort og Patrick Kristensen/Oliver Planning over deres jyske modstandere, og dermed sluttede holdkampen 3-3.

Med det vitale uafgjorte resultat ligger Lyngby lunt på andenpladsen i gruppen efter HIK med alle muligheder for at snuppe én af de fire pladser i årets slutspil om det danske indendørsmesterskab.

På forhånd var Virum-Sorgenfri ikke levnet mange chancer i den anden pulje mod KB, og mesterskabsfavoritterne, der stillede i stærkeste opstilling, vandt da også sikkert 5-1.

Missede to sætbolde

I 1. single tabte Virums-Sorgenfris nytilkomne Mohammed Shabib til sin gamle klubkammerat Martin Pedersen, mens Mathias Olsen i 2. herresingle blev besejret af Nicolai Ferrigno.

Til gengæld overraskede Frederik Nymann ved for første gang at vinde over Søren Wedeke (2-6 6-3 10-8), mens Hans Stentoft tabte i to sæt til Marc Ferrigno.

Og da Virum-Sorgenfri også tabte begge doubler, endte matchen 5-1 til KB. I 2. herredouble tvang Mathias Olsen og Frederik Nymann dog modstanderne ud i tie-break.

“Med lidt held vinder vi en eller to kampe mere. Både Hans Stentoft og Mohammed Shabib har sætbold i deres singler, og havde de vundet et sæt, kunne alt ske i tie-breaken”, siger Claus Løppke, sportschef i Virum-Sorgenfri.

Inden sidste spillerunde ligger Virum-Sorgenfri på tredjepladsen á point med Gentofte på andenpladsen. Netop de to klubber mødes i sidste spillerunde, og selv om Gentofte er klar favorit, kan man ikke udelukke en overraskelse af de lokale opkomlinge.

Publiceret 30 January 2018 00:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV