Sorgenfri rammes af en epidemi, som forvandler det smittede til zombier, der hærger rundt i gaderne. Foto fra filmen
Sorgenfri rammes af en epidemi, som forvandler det smittede til zombier, der hærger rundt i gaderne. Foto fra filmen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sorgenfri bliver aldrig det samme igen

Zombier på de stille villavej og skarpt bevæbnede soldater i aktion. Optagelserne til filmen Sorgenfri er i fuld gang, og der er ingen grund til panik

I sminkerummet er en skuespiller ved at blive gjort klar til optagelse. Tøj og rekvisitter hænger på interimistiske bøjlestativer eller er stablet i praktiske plastickasser. På væggene hænger billeder af effektfulde scener fra internationale gyserfilm og fotos af filmens hovedpersoner, der blandt andet tæller profiler som Troels Lyby, Mille Dinesen og Mikael Birkkjær.

Det er 14 dage siden, at Metafilm startede optagelserne til filmen "Sorgenfri" i Sorgenfri.

Det 15 mand store filmhold har base på Sorgenfri Torv. En praktisk løsning, da alle optagelser finder sted i lokalområdet, hvor filmens instruktør Bo Mikkelsen i øvrigt også selv bor.

Handlingen

Kort fortalt handler filmen om en mystisk og meget farlig virus, der hærger Sorgenfri, hvor alting ellers er så - netop sorgløst. Bydelen isoleres, idyllen krakelerer, og pludselig handler alt om rå overlevelse. De inficerede bliver nemlig til zombier, der driver hærgende rundt på de ellers så idylliske villaveje, og militæret sættes ind.

Filmen følger en familie, og handler ikke mindst om det pres de bliver sat under i deres isolation.

Soldater i gaderne

I denne uge skal holdet optage scener, hvor bevæbnede soldater rykker ind i Sorgenfri med gasmasker på. Og derfor vil produktionsleder Johnny Andersen fra Meta film gerne advare borgerne i området, så de ikke bliver skræmt over de dramatiske optrin på Sorgenfris villavej.

"Vi vil godt gøre det helt klart, at der er tale om stuntmænd og skuespillere, og de våben de bærer rundt på er attrapper," siger Johnny Andersen, der er produktionsleder på filmen.

Til september bliver det zombier man kan møde i Virums rækkehuskvarterer. En del statister er hyret ind til rollen som zombier, og de har sågar været på zombie skole for at lære den helt rigtige zombiegang.

Hummeltofteskolen bliver et af de steder, der skal filmes, men det bliver primært om aftenen og om natten.

"Generelt synes jeg folk i området har været ekstremt hjælpsomme, nysgerrige og ikke mindst forstående," siger Johnny Andersen

Publiceret: 21. August 2014 10:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt