Ensemble Nordlys spiller flere gange i løbet af festivallen.
Ensemble Nordlys spiller flere gange i løbet af festivallen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sommerkoncerter i Rudersdal

Billetsalget til Rudersdal Sommerkoncerter 2017 er startet. Årets koncerter markerer 100-året for Den Russiske Revolution og har både russiske musikere og komponister på plakaten

Der er verdensnavne på programmet, når Rudersdal Sommerkoncerter markerer 100-året for Den Russiske Revolution.

Festivalen har indledt et samarbejde med musikforlaget Hans Sikorski, og derigennem er det lykkedes at få Lera Auerbach til at gæste sommerkoncerterne som årets internationale festivalkomponist.

Hun viderefører den vægtige russiske musikarv fra Shostakovich og Schnittke og har høstet verdensomspændende anerkendelse for sine udtryksfulde kompositioner.

Oplev bl.a. klavertrioen “This Mirror Has Three Faces” på Vedbæk Station, hvor Ensemble Nordlys spiller et helt russisk program, der også inkluderer klassikere af Tchaikovsky og Rachmaninov.

Også på musikersiden kan Rudersdal Sommerkoncerter præsentere det ypperste fra Rusland. Trompetvirtuosen Sergei Nakariakov optræder sammen med sin duopartner, den anerkendte pianist, Maria Meerovitch. Koncerten er i Gl. Holte Kirke og transmitteres af DR P2.

Fokus på violinen

8., 10. og 13. august sættes violinen i perspektiv. I Høsterkøb Kirke kan man høre både den moderne violin og barokviolinen i følgeskab med knipsede strengeinstrumenter, guitar og cembalo. Kunstnerne er den anmelderroste Duo A Corda fra Norge samt to hjemlige musikere, barokviolinisten Jesenka Balic Zunic og cembalisten Lars Ulrik Mortensen.

På Elleslettegård spiller violinisten Christine Pryn og cellisten Carl-Oscar Østerlind sammen med Duo Askou//Andersen. Musikken er af Dvorak, Händel, Stravinsky og Gubaidulina.

RUDERSdal

Poul Ruders skal naturligvis spilles i RUDERSdal, og det bliver han i den grad som årets danske festivalkomponist.

Der er flere uropførelser på programmet. Ved åbningskoncerten på Næsseslottet uropfører Ensemble Nordlys “Tattoo for Four” og spiller derudover danske klassikere fra guldalderen af Gade og Hartmann.

I Vedbæk Kirke uropfører pianisten Kristoffer Hyldig nogle af Ruders’ klaveretuder. Koncerten præsenterer klaveret over for harpen, som spilles af DR Symfoniorkestrets nye stjerneharpenist, amerikanske Zachary Hatcher. De to strengeinstrumenter har mange ligheder, men dog en helt forskellig klang. Oplev dem sammen og hver for sig i musik af Ravel, Rachmaninov, Carl Nielsen m.fl.

Carl Nielsen, kammermusik og klezmer

Vidste du, at Carl Nielsen var en begejstret bilist? Hør historien på Sommer’s Automobile Museum, hvor Copenhagen Saxophone Quartet giver koncert. I pausen fortæller Torben Enghoff om bogen “Carl Nielsen - et overblik”, og museumsejer Ole Sommer fremviser en bil fra Nielsens tid.

Programmet indeholder også musik af bl.a. Bach og den russiske romantiker, Aleksandr Glazunov.

Traditionen tro afsluttes Rudersdal Sommerkoncerter med en familiekoncert med Mazel Klezmer Band. Se hele programmet på www.rudersdalsommerkoncerter.dk./peb

Publiceret: 13. Juli 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!