Andreas Hjelm, er IT Udviklingschef hos Siemens, der gør meget ud af det tætte samarbejde med DTU
Andreas Hjelm, er IT Udviklingschef hos Siemens, der gør meget ud af det tætte samarbejde med DTU
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Smart Vidensby: Kloge løsninger findes, når mange hjerner slår sig sammen

Smart City Hub på DTU udspringer af projektet Smart Vidensby, og har til formål at udvikle nye ideer, løsninger og projekter mellem studerende, virksomheder, forskere, kommuner og borgere

Kan vi bruge store mængder af data til at gøre tingene lidt smartere? Smart City Hub er et initiativ, der udspringer af af projektet 'Smart Vidensby'. I hver ”hub” eller workshop arbejdes der med et Smart City-tema fx forsyning, bygninger, planlægning og trafik/mobilitet. Møderne er åbne for alle med en interesse for data, byudvikling og hardware på det tekniske og/eller forretningsmæssige niveau.

Ny case hver måned

Målet er at udvikle nye ideer, løsninger og projekter mellem studerende, virksomheder, forskere, kommuner og borgere. Månedens case præsenteres på skift af en virksomhed eller organisation.

I november måned var det Siemens, der stillede op med en case. Virksomheden leverer det nye signalsystem til S-togene sammen med en 25-årig vedligeholdeseskontrakt.

Opdraget var derfor at få input til, hvordan man kan vedligeholde signalsystemerne endnu mere effektivt, så man sikrer flere tog til tiden.

Via signalsystemet opsamles en masse data om blandt andet rejsemønstre og vejrforhold, og det er de informationer som måske gemmer på geniale løsninger.

Det var Andreas Hjelm, der er IT Udviklingschef hos Siemens som præsenterede casen, og selvom han ikke kom hjem med færdige og forkromede løsninger, så synes han at han gik fra mødet med nogle gode input.

”Jeg har en lap papir med 5-6 ideer, det ene var et driftsscenearie som var meget spændende, som vi ikke have tænkt på før, og der var også flere andre gode input, som kan tjene til inspiration. Så vi gik bestemt hjem med noget,” siger Andreas Hjelm.

Nye samarbejder

Han synes formatet er interessant fordi det også fungerer som en uformel tilgang til nye samarbejdspartnere. Kombination af inspirerende oplæg og gode diskussioner, der bidrager med nye ideer til konkrete udfordringer fungerer godt.

”Der er meget 'ud af boksen tænkning', og vi tror på, at det at komme ud at tale med folk som man normalt ikke taler med kan give noget ny inspiration, og så er det også en god platform at promovere sig selv på som virksomhed. Næste gang de hører om os og vores teknologier, så tænker de forhåbentligt positivt om os. Det åbner for nye samarbejdsmuligheder og kontakt til studerende og forskere” siger Andreas Hjelm.

Der har været afholdt otte hubs i 2017. En nyrunde starter d. 7. februar kl. 17-20 på DTU Bibliotek.

Publiceret: 28. Januar 2018 06:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område