Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skrappe unge flygtninge: 12-taller til uledsagede flygninge

Efter 10-18 måneder på K Nord får unge flygtninge imponerende flotte dansk-karakterer

En pæn del af de 15-29 årige unge, uledsagede flygtninge, som i 10 til 18 måneder er blevet undervist i dansk på den lokale handelsskole K Nord, er sluppet fra sommerens eksaminer med flotte karakterer. Der er tale om flygtninge primært fra Syrien, Eritrea, Afghanistan og Somalia.

“Eleverne går til eksamen på lige vilkår med danske unge. Vores afgangshold har de sidste dage været til mundtlig 9. klasses eksamen i dansk. Der var 15 elever til eksamen. Deres gennemsnit endte på 7,66. Der blev givet fire 12-taller, tre 10-taller, tre 7-taller, fire 4-taller og et enkelt 00. Det er imponerende resultater, de præsterer efter så kort tid i Danmark,” lyder den glade melding fra Majbrit Ørtz, kommunikationsmedarbejder på K Nord.

“Vi har i løbet af den tid, de har været hos os, vægtet det relationelle arbejde med eleverne meget højt, talt meget om kulturforskelle, skjulte koder/uskrevne regler, og det lader til, at de har fået et stort udbytte af det jf. deres flotte resultater,” fortæller hun:

“Vi har arbejdet intensivt med kritisk og selvstændig tænkning, herunder demokratisk dannelse og tænkning. De har fået en særdeles god forståelse for det danske uddannelsessystem, herunder hvad der forventes af dem til en eksamen. Vi har brugt og bruger meget humor i vores formidling til vores elever, og er nu stolte over, at kunne sende en flok elever afsted med gode kort på hånden.”

Publiceret: 22. Juni 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt