Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SKOLELEDER: Eleverne bliver dygtigere af, at vi er en del af Vidensbyen

Tobias Malmgren, skoleleder på Lyngby Privat Skole, ser stor værdi i at være en del af Vidensby-netværket. I næste uge deltager skolen i lighed med andre skoler i kommunen i Science Festival

Af Pernille Borenhoff
Magasin har helt styr på, hvordan man sorterer store mængder af affald. Danske Bank ved en hel del om unge mennesker og økonomi, og hos Microsoft er de eksperter i kodning og it. Alle tre virksomheder bidrager med deres ekspertise til Science Festival i Vidensbyen, der løber af stab-len i uge 39.

I alt deltager 12 lokale virksomheder, otte grundskoler, tre ungdomsuddannelser og et universitet - nemlig DTU.

Det er Vidensbyen, der i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne står for planlægning og koordinering af ugen. Og med i Vidensbyen er også Lyngby Private Skole.

“Vi kom med for tre år siden, fordi vi kan se ideen i den interaktion, der er mellem virksomhederne og uddannelserne. Vi kan gøre brug af deres professionalisme, mens virksomhederne har en interesser i at præsentere sig for de unge mennesker,” siger skoleleder på Lyngby Privat Skole, Tobias Malmgren.

Reelt samarbejde

Det er ikke blot i forbindelse med Science Festival, at Lyngby Private Skole inddrager virksomhederne i deres uddannelse af de unge mennesker.

“Skolen er meget interesseret i et samarbejde, men ikke ét, hvor eleverne blot kommer på et ’sodavandsbesøg’ ude på virksomheden.

Vi vil meget gerne inddrage virksomhederne i vores uddannelse, og vi er interesserede i et samarbejde, hvor vi arbejder på lige vilkår. Virksomhederne skal være progressivt interesserede i at samarbejde med os og de unge mennesker. Det skal være et reelt samarbejde,” siger han.

Derfor har skolen indgået et tæt samarbejde med blandt andre Microsoft, Danske Bank og Magasin om skabe forskellige tværfaglige undervisningsforløb.

“Jeg forudser en fremtid, hvor virksomhedernes ekspertise i endnu højere grad end i dag bliver inddraget i undervisningen. Jeg har bestemt ingen problemer med at sende elever til fx Novozymes eller Danske Bank for at modtage undervisning. Og jeg imødeser en fremtid, hvor ingeniører, biologer, bankfolk eller andre professionelle i en kortere periode kan undervise i særlige forløb i skolen,” siger han.

Samlet set kommer Science Festivalen til have flere end 20 aktiviteter og nå ud til over 2000 elever.

Allerede den 6. september blev aktiviteterne kickstartet hos Microsoft med en inspirationsaften for 40 lærere i Lyngby-Taarbæk Kommune. Her var der fokus på innovation, kreativitet, samskabelse og disruption.

Også Sinatur Hotel Frederiksdal og Kongevejens Skole har tyvstartet Science Festivalen med et 4-ugers forløb om klima og bæredygtighed for 6. klasse.

Publiceret: 19. September 2017 11:20

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere