"Er det indflydelse, man gerne vil have, er man jo nødsaget til at blive ved bordet," siger Simon Pihl Sørensen(S). Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skeptisk Simon Pihl: "Vi samarbejder med dem, der vil samarbejde med os"

Socialdemokratiet forholder sig skeptisk afventende over for Dansk Folkepartis melding om, at man lægger afstand til Venstre og nærmer sig de øvrige partier

Det er ikke sådan, at Dansk Folkepartis melding om at distancere sig fra den faste samarbejdspartner, Venstre, for at søge samarbejde med de øvrige partier i kommunalbestyrelsen, tages imod med direkte åbne arme.

Armene er snarere lidt mere korslagte. I hvert fald hos Socialdemokratiet, som Dansk Folkeparti ellers mener at have mange ting til fælles med.

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen forholder sig skeptisk afventende ud fra devisen, at han vil se det, før han tror det.

"Det er da super spændende. Vi har dog til gode at se, at Dansk Folkeparti ikke fortsat er i lommen på Venstre. På velfærdsområdet har de ikke ført politik, der ligger tæt op ad Socialdemokratiet, men der vil da være områder, hvor vi er enige - og bestemt også en lang række områder, hvor vi ikke kan blive enige," siger han til Det Grønne Område:

"Men Dansk Folkeparti skal da være hjerteligt velkomne til at søge samarbejde. Vi samarbejder med alle partier, der har lyst til at samarbejde. Det kræver jo, at man som det første ikke løber, hver gang der skal tages en beslutning – og at man har en selvstændig mening. Men det har man tænkt sig at få nu, forstår jeg."

Har svigtet vælgerne

Simon Pihl Sørensen ser med spænding frem til, om Dansk Folkepartis snak om samarbejde har reel bund i virkeligheden:

"De sidste to-tre år har hverken V eller DF været med til budgettet. Det virker bizart, for så har man jo ikke nogen indflydelse. Men er det indflydelse, man gerne vil have, er man jo nødsaget til at blive ved bordet. Derfor er det jo rigtigt, at Dansk Folkeparti ikke bare kan blive ved med at kigge på Venstre og gøre, som Venstre gør," siger han og slutter:

"Men faktum er, at DF og V har holdt sig ude af alting, og det giver ingen indflydelse. Derfor har de også svigtet deres vælgere. Vi er alle nødt til at gå på kompromis, fordi ingen af os har flertal. Saglighed skal sættes i højsædet frem for en hurtig vending i pressen."

Det er da super spændende. Vi har dog til gode at se, at Dansk Folkeparti ikke fortsat er i lommen på Venstre.

Simon Pihl Sørensen (S)

Publiceret: 10. Januar 2017 09:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere