Konstitueringen var blevet en farce, mener Simon Pihl Sørensen.
Konstitueringen var blevet en farce, mener Simon Pihl Sørensen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Simon Pihl Sørensen: Ny politisk dagsorden var nødvendig

Kun en bred politisk aftale kunne bringe Lyngby-Taarbæk Kommune videre, siger Socialdemokraternes kommende 1. viceborgmester dagen efter dramatisk konstituering, som kostede de konservative borgmesterposten

"Der var brug for en ny bred politisk dagsorden for at bringe Lyngby-Taarbæk Kommune videre".

Simon Pihl Sørensen (S) gør status dagen efter årtiers politiske drama i Lyngby-Taarbæk, hvor Socialdemokraterne var med til at trække tæppet væk under den konservative Rolf Aagaard-Svendsen og i stedet bane vejen for Søren P. Rasmussen som ny borgmester.

Han afviser, at kuppet skete som hævn for, at Konservative dagen efter valget brød en skriftlig aftale med Socialdemokraterne og SF om at gøre Hans Henrik Madsen (SF) til borgmester. Det skete derimod som konsekvens af "uskønt konstitueringsforløb", som trak kommunen i den stikmodsatte retning af vælgernes ønsker:

"Når vælgerne har talt, må politikerne finde løsninger. Valget af borgmester i Lyngby-Taarbæk var blevet en farce med brudte aftaler og modsætninger på kryds og tværs. Vi var smidt ud som et stykke brugt legetøj. Dette cirkus måtte stoppe med et bredt samarbejde, hvor også centrum-venstre får indflydelse," siger Simon Pihl Sørensen.

"Det kunne ikke fortsætte"

Han mener, at kommunen længe har tørstet efter et bredere politisk samarbejde end det har været muligt de seneste år, hvor konservative og Socialdemokraterne hat tegnet flertallet:

"I de sidste år har vi ikke været dygtige nok og vedligeholdt det Lyngby-Taarbæk, vi har bygget op gennem mange årtier. Det kunne ikke fortsætte. Derfor måtte der sættes en ny bred politisk dagsorden," siger Simon Pihl Sørensen.

S har holdt aftalerne

Han tilføjer, at Socialdemokraterne kan se sig selv og vælgerne i øjnene efter de seneste ugers drama:

"Vi har holdt alle aftaler vi har indgået i forhandlingerne og ikke lovet noget, vi ikke kunne holde. Vi kan se vores vælgere i øjnene og se os selv i spejlet. Men det er ikke nok, at vi vedligeholder frem for at lade stå til. Den politiske opgave er for os at bygge op," siger han.

Publiceret: 02. December 2009 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere