Viceborgmester Simon Pihl Sørensen mener, at lokalsamfundet skal vende bandeuvæsenet ryggen, lave fakkeloptog og larme op over det. Foto: Lars Schmidt
Viceborgmester Simon Pihl Sørensen mener, at lokalsamfundet skal vende bandeuvæsenet ryggen, lave fakkeloptog og larme op over det. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Simon Pihl om Lyngby Hovedgade: ’Vi skal råbe rigtig, rigtig højt’

Viceborgmesteren mener ikke, at man fra kommunens side har larmet nok over for justitsministeriet og regeringen i forhold til den formodede bandekriminalitet på Lyngby Hovedgade

Politiet har slet ikke været synligt nok i det centrale Lyngby efter bandeskyderiet ved Sticks’n’Sushi i slutningen af november sidste år.

Det mener i hvert fald den socialdemokratiske viceborgmester Simon Phil Sørensen, der er fortørnet over, at de handlende i den nordlige del af Lyngby Hovedgade føler, at de står helt alene.

Man skal helt inde på Christiansborg og i regeringsbygningerne kunne høre, at Lyngby ikke længere vil finde sig i bandeuvæsenet.

For selv om politiet ikke helt har været til at kunne få øje på, så peger pilen ikke på det lokale politi, men på justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og regeringen, siger Pihl Sørensen til Det Grønne Område:

“Jeg er træt af, at der ikke bliver handlet i forhold til de folk, der er utrygge nede på Hovedgaden. Jeg har foreslået, at vi går sammen om et brev til justitsministeren og til retsudvalget, og det gør vi nu. Men alle mennesker skriver til justitsministeren, men der sker ikke noget. Han har været 100 år om at lave en bandepakke,” siger viceborgmesteren:

“Som alle andre oplever vi jo, at politiet ikke har nok ressourcer. Det mærker man sådan et sted som her. Jeg er ikke naiv. Jeg ved godt, at der altid har været handlet med stoffer i Lyngby. Men når den røde løber ligefrem rykkes ud på Hovedgaden, skaber det utryghed, og det er krænkende for retsbevidstheden. Det har vi fået mange klager på det seneste års tid.”

Fakkeloptog

Lyngby-Taarbæk Kommune har et ansvar for at få løst op for situationen, mener Simon Pihl Sørensen:

“Der er to veje at gå, og vi skal gå begge veje: At bekæmpe kriminaliteten er politiets opgave. Det er det politiet kan, hvis de ellers er her. Måske det ville være en idé at få flere betjente end at sende 10 mia. kroner ud som skattelettelser. Man har mere travlt med at sikre færre ressourcer i samfundet end med at skabe tryghed,” fastslår han:

“Med hensyn til at skabe tryghed og nærvær i Hovedgaden skal vi gå alternative veje. Det kan være, vi skal lave en demonstration, samle borgerne, lave et fakkeloptog og sige, at det her vil vi ikke. Vi vil ikke have det i vores by. Lokalsamfundet skal vende det ryggen. Det har kunnet lade sig gøre andre steder.”

“Det kunne jo være, at vi politiske partier her i valgkampen skulle gøre den nordlige del af Hovedgaden til et fast sted, hvor vi uddeler vores valgpjecer.”

Skal råbe op

For Simon Pihl Sørensen handler det i høj grad om at vise borgerne, at man fra kommunens og politikernes side tager problemet alvorligt.

“Vi må frem med politibussen. De handlende føler, at de står helt alene. Men først og fremmest er det vigtigt, at kommunen råber op. De råbte højt på Vestegnen, og så skete der noget. Råber vi ikke højt, rigtigt højt, sker, der ingenting. Vi er nødsaget til at vise borgerne, at det tages alvorligt,” siger han:

“Der skal uniformerede betjente til at gå op og ned ad Hovedgaden. Vi fra kommunens side må vi selv overveje, hvad vi kan for at gøre Hovedgaden til at et sted, hvor man har lys til at færdes. Der har været forslag fremme om videoovervågning, som jeg ikke er den store tilhænger af. Men vi er nødt til at gå nye veje.”

Simon Pihl Sørensen mener, at det netop er med hensyn til at gøre opmærksom på bandeproblemerne, at kommunen har svigtet:

“Vi skulle have larmet meget mere i forhold til justitsministeriet og regeringen. Der trækkes ressourcer ud af politiet. Regeringen snakker om skattelettelser og alt muligt andet i stedet for at sikre tilstrækkelige ressourcer til politiet. Det er absurd, at vi har en justitsminister, som ikke er i stand til under finanslovsforhandlingerne at sætte sig for bordenden og sikre, at det her er det vigtigste tema - og ikke, hvordan vi får billigere biler.”

Publiceret: 11. Oktober 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere