Sådan så den oprindelige konstitueringsaftale ud. I den fik SF borgmesterposten samt posten som formand for  Kultur- og Fritidsudvalget. Efter et større drama hedder borgmesteren nu Søren P. Rasmussen og kommer fra Venstre. SF beholder dog formandsposten for Kultur- og fritidsudvalget.
Sådan så den oprindelige konstitueringsaftale ud. I den fik SF borgmesterposten samt posten som formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Efter et større drama hedder borgmesteren nu Søren P. Rasmussen og kommer fra Venstre. SF beholder dog formandsposten for Kultur- og fritidsudvalget.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SF kan leve med Venstre-borgmester

SF bakker nu op om Søren P. Rasmussen som borgmester, og det er ifølge partiet en okay løsning

Af Theis Otzen
SF har de sidste 14 dage været igennem lidt af hvert. På valgnatten stod de med borgmesterposten. Dagen efter var posten tabt, og partiet var helt uden for indflydelse, men med tirsdagens overraskende drejning på rådhuset har partiet nu fået en enkelt formandsposten som gengæld for, at de støtter Venstres Søren P. Rasmussen.

SF kan leve med resultatet. Vi er selv gået ind for en bred konstituering. Det gjorde vi også på valgnatten. Vi havde selvfølgelig allerhelst set, at Hans Henrik Madsen havde sat sig i borgmesterstolen, men som det er endt, er det fornuftigt nok, at både S og SF er med på holdet," siger Dorete Dandanell, der bliver formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Det er især Venstres klare sejr, som fik SF til at ændre holdning og til sidst pege på Søren P. Rasmussen som ny borgmester.

"Valget af Søren P. er blevet tydeligere i løbet af de sidste 14 dage, hvor det mildest talt var svært at spore den store glæde over at Rolf Aagaard-Svendsen skulle fortsætte som borgmester. Og nu er der ikke mindst lyttet til vælgerne. Så der er nu udsigt til fornyelse, når der er kommet en ny borgmester og nye formænd på næsten alle poster. Nu kan vi tale om at se med friske øjne på kommunen. Det var også vores ønske, så det ser vi frem til," siger Dorete Dandanell.

Publiceret: 02. December 2009 14:38
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!