Julebelysningen på Lyngby Hovedgade, som den så ud 
i 1960’erne. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Julebelysningen på Lyngby Hovedgade, som den så ud i 1960’erne. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se hvordan Lyngby Hovedgades juleudsmykning har forandret sig

Før Jytte Kløve skabte kronen i Lyngbys juleudsmykning i 1996, var julepynten mere traditionel med lys og granguirlander

De fleste borgere i Lyngby-Taarbæk glædes hver vinter over den flotte udsmykning i Lyngby Hovedgade med de lysende juletræer og den store lysende krone i det centrale kryds ved Jernbanevej/Lyngby Hovedgade.

Denne udsmykning blev ophængt i 1996 og er skabt af den lokale guldsmed Jytte Kløve i et samarbejde med handelsforeningen og kommunen.

Handelsforeningen havde tidligere sørget for, at Lyngby Hovedgade blev pyntet med granguirlander med lys op til jul, som man kan se på billedet.

I mange år gik fotohandler Jørgen Gregersen rundt til kollegerne på hovedgaden for at samle ind til juleudsmykningen.

Da Lyngby Hovedgade blev renoveret i 1996, blev der så investeret i en ny genanvendelig juleudsmykning, skabt af guldsmed Jytte Kløve.

Under renoveringen af Hovedgaden i 1996 forsvandt elmasterne, da de nye el-ledninger blev gravet ned, og der blev opsat ny belysning.

Der var i den forbindelse et stort ønske om, at den nye juleudsmykning ikke skulle bestå af almindelige julestjerner eller hjerter, og at den også skulle kunne give lys i den mørke januar.

Den nye juleudsmykning kom blandt andet til at bestå af stålmaster, hvorpå der kunne opsættes et fire-fløjet træ til 84 pærer og på toppen en krone.

Kronen på værket var den store krone, der blev ophængt i krydset Jernbanegade/Lyngby Hovedgade, og som siden da har været Lyngbys vintervartegn og er blevet en del af Lyngbys identitet.

Og som den ser ud i dag
Og som den ser ud i dag

Publiceret: 06. December 2017 13:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område