Carsten Crone Caroc. Uden titel. 2017
Carsten Crone Caroc. Uden titel. 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se det usete på Sopienholm: Ni kunstnere med stille og nærværende værker

Lyngby Kunstforening viser på sin årlige udstilling værker af ni kunstnere, der har det til fælles, at deres værker opfordrer til nærvær og fordybelse i nuet

Af Pernille Borenhoff
’Seeing the unseen’ er titlen på Lyngby Kunstforenings udstilling, der fra 4. november til 7. januar kan ses på Sophienholm. Her udstiller ni kunstnere, hvis værker ifølge kurator Signe Heinesen har det til fælles, at de er stille, nærværende og giver stof til eftertanke.

Signe Heinesen har tilrettelagt udstillingen sammen med Flemming Hoff, der tidligere har udstillet på Sophienholm. For de øvrige udstillere gælder, at det er første gang, at de viser deres værker her.

“Tanken om udstillingen går tilbage til 2015, hvor jeg kontaktede Flemming, fordi jeg havde lyst til at lave noget med ham. Jeg synes, at han er en virkelig god kunstner,” siger Signe Heinesen.

De ni kunstner viser skulpturer, installationer, malerier, relieffer og lyskasser.

“Vi er ikke en fast gruppe, men Flemming og jeg har fundet kunstnerene ud fra vores tanke om, de alle laver meget visuelle værker. Det er ikke nogen intellektuel udstilling, hvor man skal læse meget materiale om kunstneren eller værkerne. Man behøver ikke sig sætter ind i det, men det er en meget sanselig udstilling,” siger hun og uddyber:

”I en tid, hvor vi dagligt, frivilligt eller ufrivilligt, må forholde os til mange forskellige indtryk, kan man som kunstner blive fristet til at konkurrere med denne ”støj”. Vi foreslår en anden vej og byder stilheden velkommen som et menneskeligt grundvilkår og som et tidløst tema for kunsten,”

Lillian Munk Rösing, der blandt andet er boganmelder ved Politiken, har skrevet udstillingens katalog. Udstillingen har modtaget støtte fra Knud Højgaards Fond og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond.

Hvad: Seeing the Unseen, Lyngby Kunstforening

Hvor: Sophienholm

Hvornår: 4.nov.-7.jan.

Hvem: Anne-Marie Wegener, Carsten Crone Caroc, Christina Augustesen, Flemming Hoff, Hansina Iversen, Kristine Djurhuus, Lotte Maja Bjerre, Signe Heinesen og Trine Bork.

Christina Augustesen. Colour Spaces, 2017
Christina Augustesen. Colour Spaces, 2017

Publiceret: 05. November 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere