Træner David Nielsen er stolt af sine spillere. Foto: Fodboldbilleder.dk
Træner David Nielsen er stolt af sine spillere. Foto: Fodboldbilleder.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Så gik den ikke længere: Farvel efter stort Europa-eventyr

Russiske Krasnodar vandt 3-1, og David Nielsen skal nu gøre spillerne klar til at møde superligaens nummer ét, FC Nordsjælland, på søndag

Lyngby Boldklub blev taget på sengen, da russiske FC Krasnodar torsdag aften besøgte det lokale stadion til returkampen i kvalifikationen til Europa League.

To hurtige, russiske mål afgjorde reelt kampen, som Lyngby tabte 1-3 - og samlet 2-5.

Efter ni minutter stod den 0-1, og 22 minutter inde i kampen 0-2, inden Mikkel Rygaard reducerde til 1-2 seks minutter senere. Tredje russiske mål blev sat ind to minutter før udløb af den ordinære spilletid.

Lyngby havde ellers et godt udgangspunkt, efter at russerne vandt 2-1 hjemme i den første kamp. De kongeblå behøvede blot at vinde 1-0. Men dét blev så punkteret efter ni minutters spil. Og så skulle Lyngby score to gange blot for at få forlænget spilletid. Også dét blev forpurret, da Krasnodar gjorde det til 2-0 midt i 1. halvleg.

Fire gange skulle Lyngby nu score. En umulig opgave, men Lyngby gav ikke op.

Kort efter at have indkasseret 0-2-scoringen, bragte Lyngby sig et skridt tættere på miraklet.

David Boysen udfordrede fremragende i banens højre side. Efter at have sat sin direkte markering spillede han den tilbage til Mikkel Rygaard, der uden problemer reducerede for De Kongeblå. Lyngby-spillerne skulle dog bruge tre scoringer mere, hvis de skulle videre i turneringen.

Opgaven virkede fortsat meget vanskelig, men Lyngby-spillere kæmpede deres chance. De kom dog ikke frem til flere åbne muligheder, inden at de to hold gik til pause.

Lyngby spillede sig frem til flere fine muligheder, men med 25 minutter igen var stillingen uændret, og timeglasset var ved at løbe ud for de hårdt kæmpende Lyngby-spillere. Russerne bød sig også til i den anden ende på omstillinger. Med 20 minutter tilbage klarede Mikkel Andersen en stor dobbelt-chance til Christian Ramirez. Lyngby-målmanden holdt dermed liv i det spinkle håb om et stort mirakel.

Selv de største Lyngby-optimister fik dog slukket håbet om en sensation, da FC Krasnodar bragte sig foran 3-1 på straffe med et minut tilbage af den ordinære spilletid.

En stolt træner

Lyngbys cheftræner David Nielsen er stolt af det, som hans hold har vist i Europa i denne sæson, selvom holdet torsdag røg ud til Krasnodar. Det siger han til internet-sitet Bold.dk:

“Vi er i en situation, hvor holdene er begyndt at blive rigtig gode. Vi lukkede et mål ind til sidst dernede og et mål ind tidligt her, så mens vi følte, vi var tæt på, var vi i virkeligheden langt fra,” siger Nielsen:

“Vi slog Slovan Bratislava, som var en stor skalp for os, og som vi kan være stolte af. Spillerne har fået målt sig på højeste niveau, og de kan også være stolte af de her to kampe mod et rigtig stærkt hold. Jeg er stolt af, hvad vi har gjort i Europa, og nu skal vi rette fokus på ligaen igen.”

Søndag spiller Lyngby hjemme mod superligaens førerhold, FC Nordsjælland. Kampen er programsat til kl. 12.00.

Publiceret: 04. August 2017 09:41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt