Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

S og V: Normeringen kan forbedres

BUPL-undersøgelsens resultater kræver, at forvaltningen ser nærmere på daginstitutionsområdet, mener Socialdemokratiet og Venstre

Resultaterne af en BUPL-undersøgelse, der viser, at 69 procent af kommunens pædagoger ofte står alene med hele børnegruppen, får nu Socialdemokratiet og Venstre til at bede forvaltningen om nærmere undersøgelse af området.

Det Grønne Område har talt med næstformand i børne- og ungdomsudvalget, Mette Hoff (S), og medlem af børne- og ungdomsudvalget, Henriette Breum (V), som begge har sat resultaterne af undersøgelsen på næste udvalgsmøde.

”Socialdemokratiet tager altid input fra personalet alvorligt, så det er et område, vi har brug for at få belyst yderligere,” siger Mette Hoff.

”Da jeg så BUPL-undersøgelsen, tænkte jeg, at det kan vi ikke sidde overhørig, når undersøgelsen viser de resultater, den gør. Det skal undersøges,” siger Henriette Breum.

Hun hæfter sig ved, at så mange pædagoger oplever alenetid, og hvilke konsekvenser det har for både pædagoger og børn. Hun fortæller, at hun er overrasket over undersøgelsens resultater.

”Det var ikke det billede, jeg har af, hvordan hverdagen ser ud. Jeg havde troet, at situationen var bedre,” siger hun.

Midt i er ikke godt nok

Andetsteds i denne udgave af Det Grønne Område nævner Mette Hoff, at Lyngby-Taarbæk Kommune ligger ”nogenlunde midt i”, når det kommer til normeringen. Det Grønne Område spurgte, om det er godt nok for en kommune som Lyngby-Taarbæk.

”Socialdemokratiet vil gerne se på bedre normeringer inden for de rammer, som vi har mulighed for,” siger Mette Hoff.

”Når vi ligger højt på andre områder som for eksempel vores folkeskoler, så kan vi ikke være tilfreds med en gennemsnitlig normering. Alle ved, hvor vigtig første år er for et barn. Det er hele fundamentet for, hvordan man udvikler sig senere hen. Skolereformen havde enormt meget fokus på, at lærerne fik ordentlige arbejdsbetingelser. Måske skulle vi også se på den anden del, som har med vores små børn og pædagogerne at gøre, ”siger Henriette Breum.

“Når vi ligger højt på andre områder som for eksempel vores folkeskoler, så kan vi ikke være tilfreds med en gennemsnitlig normering,” siger medlem af børne- og ungdomsudvalget, Henriette Breum (V). Arkivfoto
“Når vi ligger højt på andre områder som for eksempel vores folkeskoler, så kan vi ikke være tilfreds med en gennemsnitlig normering,” siger medlem af børne- og ungdomsudvalget, Henriette Breum (V). Arkivfoto

Mangfoldighed

Begge politikere fastslår, at inden man kommer med alt for konkrete løsningsforsalg, vil man afvente forvaltningens nærmere undersøgelse af området.

Alligevel bliver der luftet ideer.

”Nogle gange er vi meget optagede af diversiteten i dagtilbuddene, fordi vi gerne vil imødekomme borgernes ønsker, men måske skal vi også se på strukturerne, og se om nogle institutioner bare bliver for små og for sårbare, eller om der er bedre måder at indrette eller organiserer sig på. Det kan også være, at det er et spørgsmål om ressourcer,” siger Mette Hoff.

Henriette Breum mener dog, at netop de små institutioner er med til at give Lyngby-Taarbæk Kommune et varieret tilbud.

”Børn og forældre er forskellige og har forskellige behov, så det er meget vigtigt med diversitet og mangfoldighed. Nogle børn har det fint i vuggestue, andre har det bedst i dagpleje. Derfor er det vigtigt med forskellige tilbud, ellers er det fattigt som kommune,” siger Henriette Breum, der mener, at man også kan se nærmere på for eksempel ledelse, sygefravær og langtidssygdom.

Publiceret: 18. April 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere