Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rotary redder børneliv i Paraguay

Rotary Holte har netop kunnet sende 317.000 kr. af sted som støtte til køb af udstyr på en klinik i Paraguay, der hjælper med at reducere børnedødeligheden

”Det startede med at Rotary Holtes tidligere udvekslingsstudent Paloma gjorde os opmærksom på den høje børnedødelighed i Paraguay, der er næsten 6 gange større end i Danmark,” fortæller Foundation-formand Peter Tillegren.

”Via Paloma og hendes lokale Rotary klub i Paraguay fik vi kontakt til et hospital i den fattige del af hovedstaden Asunción, hvor man har etableret en ”human mælkebank” med modermælk til for tidligt fødte børn og børn, der afviser modermælkserstatning. Men hospitalet manglede midler til at udbygge den livsvigtige produktion, som vil kunne redde langt flere børneliv”.

Lokal involvering

”Det besluttede vi at gøre noget ved” siger Peter Tillegren videre.

”Holte Rotary gennemførte derfor flere indsamlingsaktiviteter. Blandt andet donerede de lokale butikker fine præmier, som vi udloddede ved et event i Holte Midtpunkt, hvor ud-vekslingsstudenten, Paloma, opførte en lokal lokal paraguayansk dans. Derudover har klubben afholdt en intern auktion og modtaget private donationer.

Femdoblede beløbet

”Vi var taknemmelige for de penge vi modtog, men det var slet ikke nok til det kostbare produktionsudstyr til mælkebanken. Vi besluttede derfor at søge tilskud hos Rotarys internationale organisation, der stiller strenge krav til formål og dokumentation af de projekter de støtter globalt. Faktisk er dette tilskud kun ydet til danske Rotary klubber 4 gange tidligere. Men vores ansøgning kom igennem, og for nylig kunne vi 5-doble det beløb vi selv har indsamlet og overføre det til mælkebanken i Paraguay” slutter Peter Tillegren. /tsj
Publiceret: 12. Juli 2017 10:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!