Redaktørens kommentar:

Hvorfor kommer redningsaktionen lige i sidste øjeblik?

Af
Af Lars Schmidt

redaktør

Det Grønne Område

Om en uge ved vi, om Lyngby Boldklub er købt. Eller gået konkurs...

Og så kan frustrationen ellers få frit løb. Følelserne kan løbe af med os og det mere rationelle blive skubbet i baggrunden.

Men vi behøver bestemt ikke vente en uge med at lufte vores frustration. For den er her nu. Og har været her et stykke tid.

Vi har ingen som helst indsigt i, hvad der er foregået på direktionsgangen i Hellerup Finans eller bag lukkede døre i Lyngby Boldklub. Vi ved det ganske simpelthen ikke.

Men uanset den viden eller ej, så kan vi sagtens blive noget så frustrerede, ærgerlige, opgivende og det, der er værre over, at byens stolthed igen-igen risikerer konkurs og degradering.

For: Hvorfor skal det komme så langt? Hvorfor skal det lige være i 11. time, at der sættes mere eller mindre kvikke redningsaktioner i gang? Hvorfor skal det foregå i aller sidste øjeblik? Handler det alene om griskhed og salgspris? Eller er der bare ikke nogen interesse for en af de mere hæderkronede klubber i nyere dansk fodboldhistorie? Vi ved det ikke.

Men derfor kan vi jo godt være frustrerede. For det er vi. Og vi er ikke alene om at være det.

Vi taler om en arbejdsplads for mange mennesker. Vi taler om utryghed, og vi taler i høj, høj grad om troværdighed.

Sker det lykkelige, at Lyngby Boldklub overlever i superligaen, vil den kommende ledelse og dens medarbejdere i dén grad have en udfordring med at gå ud og reparere på det, som virkelig er et massivt tab af troværdighed.

Hvordan skal vi og mange andre, der vil klubben det bedste, og som på den ene eller anden måde samarbejder med klubben, overhovedet kunne overbevises om, at der vil være stabilitet og ro på? Hvordan skal klubben kunne tiltrække spillere, som stoler på klubbens levedygtighed? Hvordan skal klubben kunne tiltrække de rigtige medarbejdere?

Om en uge er det enten slut eller en helt ny start.

I dagens udgave af Det Grønne Område bakker fire af de seks partier i kommunalbestyrelsen op om nogle tanker, som kan være med til at gøre Lyngby Boldklub til en attraktiv forretning: Opførelse af ungdomsboliger på Lyngby Stadion.

Hvad i alverden har ungdomsboliger med Lyngby Boldklub og en redning af klubben at gøre? En hel del.

For sagen er den, at Lyngby Boldklub ikke kan tjene penge på fodbold alene. Ja, faktisk slet ikke. Tilskueropbakningen er ikke stor nok. Der kan ikke tjenes på entreen, de skønne stadionpølser, merchandise og, hvad en fodboldklubber ellers skal tjene. Spillersalg ej heller. Ikke nok i hvert fald. For talentudviklingen er der ikke noget galt med. Det er klubbens hjerte og sjæl, at man er så dygtige til at udvikle spillere.

Men at tjene penge på en klub med rystende få tilskuere, det går bare ikke.

Så derfor skal klubben tjene penge på anden vis. For at kunne holde liv i fodboldforretningen. Derfor er ungdomsboliger og anden udnyttelse af stadion og faciliteterne afgørende for, om klubben overlever den næste uge.

Og derfor er det rigtig fint, at man fra politisk hold principielt gerne vil bakke op om ungdomsboliger på stadion. Men også dén støtte kommer i sidste øjeblik.

Lad os håbe, at det ikke er for sent.

Publiceret 23 January 2018 15:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV