Redaktørens kommentar:

Der venter et spændende, nyt år forude

Af
Af Lars Schmidt

redaktør

Det Grønne Område

KOMMENTAR Puhhh, vi overlevede kommunalvalget. Nogle kun med nød og næppe. Andre med helt store smil på. Og nu er vi allesammen heldigvis på vej ud på den anden side.

Læs redaktørens nytårskommentar fra 2016 her

2017 var et vildt år, hektisk, ja, på mange måde skingrende skørt. Hovedårsagen: Det omtalte valg, som i dén grad fik blod til at koge over i Lyngby og omegn.

Meget blev sagt. Rigtig meget blev skrevet. Og de sociale medier kom for alvor til at være skueplads for nogle mildt sagt skingre debatter.

Fornyelsen i denne valgkamp var Facebook og de brutale voldsomheder, der fandt sted dér.

Det var lidt, som om det hele var iscenesat til at blive noget, som man snildt kunne døbe “det endelige opgør”. Opgøret mellem Sofia Osmani og Søren P. Rasmussen. Opgøret mellem Konservative og Venstre.

Resultatet af opgøret - valgresultatet - blev så entydigt som overhovedet muligt.

Og godt for det. For er der noget, Lyngby-Taarbæk har brug for, så er det ro, fred og fordragelighed på den politiske bagsmæk.

Det borgerlige Lyngby har brug for, at Konservative og Venstre - som de to eneste borgerlige partier i den nye nye kommunalbestyrelse - begynder at arbejde langt bedre sammen end, hvad tilfældet har været i de seneste 8-10 år og måske længere tilbage endnu.

Hvis Konservative og Venstre vil, kan de to partier alene sørge for, at der drives borgerlig politik, for de to partier alene har borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen.

Vi kan ikke forlange, at de to partier, der mange steder i landet nærmest dyrker de mange fælles interesser, der er, bliver forbrødrede lige med ét. Mindre kan heldigvis også gøre det.

Kampen mellem de to partier, som lokalt mere har rå-dyrket modsætningerne end de fælles interesser, har i al for udpræget grad skygget for og overdøvet det, som partierne egentlig er sat i verden for: At lave politik og få kommunen drevet på en god og ordentlig måde.

Det er heldigvis startet godt og yderst lovende. Sofia Osmani og Konservative var rundhåndede, da konstitueringen fandt sted. Her afgav man pladser i de politiske udvalg, og Osmanis største modstander og kritiker, hendes forgænger i borgmesterstolen, Venstres Søren P. Rasmussen, fik ovenikøbet en udvalgsformandspost.

God stil at sørge for at have så mange med om bordet som muligt.

For det kommende år bliver et spændende et. Store beslutninger og 'hurdler' ligger lige for. Ikke mindst de to L'er, der prægede valgkampen: Letbanen og Lundtofte.

Det ser ikke ud til, at der kan rokkes ved beslutningen om letbanen. Og kan der ikke det, bliver det tilhængeres og modstanderes forbandede opgave at sørge for - uagtet uenighederne om projektet - at generne i opførelsesfasen bliver så små som praktisk muligt.

Bliver letbanen til noget, må og skal skænderierne mellem tilhængere og modstandere lægges til side. For som det ser ud udefra, vil anlæggelsen af letbanen, hvis ikke man fra kommunens side har tungen helt lige i munden, virkelig kunne skade handelslivet og gøre livet ekstremt surt for borgere og pendlere i de berørte områder.

Her skal borgmester Osmani - hvis altså letbanen gennemføres - sluge nogle helt store kameler. Hun er indædt modstander af projektet og skal som øverste, politiske ansvarlige stå på mål for kommunens del af anlægsprocessen.

Politisk bør man - igen: hvis og såfremt letbanen vedtages og sættes i gang - sætte sig ned, tilhængere og modstandere, og så blande blod på, at man vil arbejde for en så smertefri proces som muligt. Det skylder man borgere, handlende, institutioner og pendlere. Byen skal helst komme mere end levende ud på den anden side af det, som tegner til at blive en helvedes omgang.

I samme forbindelse bør man gentænke hele den trafikale infrastruktur ikke mindst i og omkring bymidten. En åbning af Firskovvej kan gøre noget. Men er det nok? Hvordan får vi de handlende ind til centrum, mens der bygges letbane - og efter at letbanen er kommet? Og hvordan får vi dem ud igen? Hvor skal de parkere? Ja, der er nok at tage fat i. Derfor bliver 2018 et meget spændende år.

Godt nytår!

Publiceret 29 December 2017 00:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV