Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktørens kommentar: Vi må stå sammen for at få mere politi

Af Lars Schmidt, redaktør, Det Grønne Område
Sidste efterår blev der talt meget. Talt og talt. Der blev talt om utryghed i den nordlige del af Hovedgaden tæt ved rundkørslen. Der blev talt om skyderiet ved Sticks’n’Sushi, hvor en uskyldig kvinde blev ramt af skud i et bandeopgør. Der blev talt om åbenlys narkohandel.

Der blev talt. Og intet skete. Det er i hvert fald oplevelsen.

En aktindsigt, som Det Grønne Område har fået, viser dog, at politiet mener, at tingene er blevet bedre. Og politiet vil ikke bekræfte det, som så mange har oplevet og endnu flere taler om: Den åbenlyse handel med narkotika.

Jamen, så finder det jo ikke sted, vel? En storm i et glas vand. Det er vel nærmest sådan, problemerne i det centrale Lyngby beskrives af myndighederne.

Politiet har ingen beviser af nogen art for, at der findes åbenlys narkohandel sted i den nordlige del af Hovedgaden.

Er ordensmagten virkelig ikke dygtig nok til at indsamle beviser om noget, der efter manges udsagn foregår helt åbenlyst?

Jo, det er politiet. Politiet kan deres kram. Ingen tvivl om det. Men det er slet ikke det, som det handler om her.

Det handler om Nordsjællands Politis måde at prioritere deres opgaver på - ud fra de ressourcer, som regeringen stiller til rådighed.

Står en artikel i fagbladet Dansk Politi til troende, er Nordsjællands Politi så hårdt presset, at nogle ’luksusproblemer’ i det fine Lyngby ender med at komme langt ned i bunken af opgaver, store og mandskabskrævende opgaver.

Og det er simpelthen ikke godt nok. Vi vil allesammen - os borgere og handlende - have et politi, der kan løfte deres opgaver og sikre trygheden i samfundet. Det har topprioritet.

Derfor bør de lokale politikere stå sammen i kampen for mere lokalt politi - i stedet for at lade de verbale maskinpistoler med anklager og bebrejdelser, der kan skydes med skarpt med.

Jovist er der valgkamp. Men det her er for alvorligt til, at der skal gå politik i det.

Byen, dens borgere, dens handlende, dens foreningsliv og dens politikere, skal stå fast og stå sammen om kompromisløst at råbe politikerne på Christiansborg og i regeringskontorerne op, så vi kan få mere politi. Et mere aktivt fungerende politi, vel at mærke.

Det er ikke nok at skrive breve til justitsministeren og retsudvalget.

Der skal søges foretræde. Der skal råbes højt og vedholdende. Der skal stilles krav til politiet. Der skal gennemføres fakkeloptog og gøres så meget opmærksom på problemerne, at der lyttes, handles og prioriteres anderledes end i dag, hvor det ærlig talt virker, som om problemerne i Lyngby håndteres som rene bagateller.

Det er på tide, at vi står sammen.

Publiceret: 12. Oktober 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere