Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktørens kommentar: Rigtig god valgkamp!

Af Lars Schmidt, redaktør, Det Grønne Område
Vore mange kvikke læsere har ikke kunnet undgå at bemærke, at Det Grønne Område i denne tid er endnu mere interessant for de lokale politikere, end vi plejer at være. Og ja, vi har passeret 1. oktober, og, ja, valgkampen har lagt fra land i en sådan grad, at vi er tæt på den første drukneulykke.

Det Grønne Område er nemlig ved at drukne i læserbreve fra diskussionslystne kandidater. Og det i en sådan grad, at vi på ingen måde kan nå at følge med. I hvert fald i avisen.

Naturligvis bringer vi alle modtagne læserbreve på vores velbesøgte hjemmeside www.DGO.dk, så alle bliver hørt. Og en stor del af dem vil man også kunne finde links til på vores Facebook-side, hvor der også er rig mulighed for at diskutere med kandidaterne i de kommentarspor, der følger med opdateringerne.

Dog har vi valgt at prioritere voldsomt i de læserbreve, som bringes i selve avisen. Med tungen lige i munden forsøger vi at dele sol og vind så lige, vi kan. En tæt på umulig opgave, eftersom nogle er langt mere aktive end andre. Og nogle emner debatteres mere end andre, enkelte ovenikøbet på tredje og fjerde år. Også det forsøger vi at tage højde for, når vi prioriterer debatsiderne i avisen.

I den forbindelse vil vi rigtig gerne opfordre vore debattører til at fatte sig i korthed. Jo kortere indlæg, jo mere plads til flere. Det er ganske enkelt.

Valgkampen foregår heldigvis ikke kun i avisen og på nettet. Den foregår også ude i det virkelige liv. Der deles foldere ud på gader og veje, og der holdes vælgermøder.

De to helt store vælgermøder finder sted henholdsvis 14. november på Stadsbiblioteket og 19. november i Lyngby Storcenter.

Ved det første vælgermøde, det på Stadsbiblioteket, er det spørgsmål fra borgerne, der skal danne grundlaget for det, som politikerne taler om på mødet.

Det andet vælgermøde er et godt, gammeldaws vælgermøde, hvor politikerne præsenterer sig selv og siden diskuterer med hinanden og med de forhåbentlig mange fremmødte. Mødet arrangeres af Lyngby Storcenter og Det Grønne Område. I samme forbindelse er der både vælgermøde og hele to politiske markedsdage, hvor partierne og politikerne får rig mulighed for at møde vælgerne.

Valget finder sted tirsdag den 21. november, og for at have mulighed for at klæde læserne så godt på som muligt, flytter Det Grønne Område i dagens anledning sin sidste udgivelse før valget fra netop tirsdag den 21. november til mandag den 20. november.

De 12 partier og lister, som stiller op i Lyngby-Taarbæk Kommune, er alle blevet inviteret både til markedsdage, vælgermøde i storcentret og til i de sidste udgave af DGO inden valget at deltage i en partirunde, hvor hver spidskandidat er blevet bedt om at svare på følgende spørgsmål:

Hvad ser du og dit parti som Lyngby-Taarbæks største udfordring de kommende fire år, og hvad er jeres bud på en løsning? Hvad er vigtigst at bevare i Lyngby-Taarbæk Kommune? Hvad er vigtigst at få ændret? Hvem peger du og dit parti på som borgmester?

Netop spidskandidaterne sættes der fokus på i en video-serie, som vi lancerer i denne uge. Her vil man på Det Grønne Områdes Facebook-side kunne opleve videopræsentationer af hver spidskandidat og parti.

Og så er der naturligvis den løbende dækning af valgkampen, hvor vi blandt andet kalder de forskellige bydele i kommunen for at høre - og for at få kandidaterne til at forholde sig til - de lokale udfordringer.

Vi runder selvfølgelig også borgmestervalget og de politiske valgtemaer: infrastrukturen, kulturen, børne- og ældreområdet, de svageste i samfundet, kriminalitet og utryghed.

Lokalpolitik kommer således til at fylde rigtig meget i Det Grønne Område i den næste måned til halvanden. Men avisen kommer naturligvis også til at handle om rigtig meget andet, for det almindelige, dagligdags liv går jo ikke i stå, fordi der er kommunalvalg. Men glæd jer til en rigtig spændende og god lokalavis både i papirform og på nettet. Rigtig god valgkamp!

Publiceret: 18. Oktober 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt