Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktørens kommentar: Lundtofte-høringen er i sin sidste fase nu

Af Lars Schmidt, redaktør, Det Grønne Område

KOMMENTAR Skal udviklingen i Lundtofte sættes i stå og tingene fortsætte med at være, som de er nu? Eller skal Lundtofte, som historien viser det, følge med og forandre sig i takt med tiden og udviklingen?

Høringen om forslaget til helhedsplanen for Lundtofte går nu ind i sin sidste og afgørende fase. 29. september slutter høringsfasen, og 20 dage før, nemlig 9. september, er der borgermøde. Det er lige om lidt.

Overordnet set indeholder forslaget til helhedsplanen nye boliger, både ungdoms- og familieboliger, en udvidelse af Lundtofte Skole, mere videnserhvervs og et parkeringshus.

Indtil videre har Lundtofte udvidet sig fra bondeland til industriby og soveby. Næste skridt er udviklingen til at være en del af vidensbyen Lyngby-Taarbæk.

Siden planerne kom frem, har vi hørt rigtig, rigtig - som i: rigtig, rigtig, rigtig - meget til modstanderne. Der er ikke grænser for, hvor galt det kommer til at gå, hvis Lundtofte følger med udviklingen, lyder det.

Her i slutningen af høringsfasen savner vi omvendt at få forklaret, hvorfor det er så pinedød nødvendigt at få den helhedsplan igennem.

Måske tilhængerne af planen ikke er kommet til orde i lige så høj grad som modstanderne? Så derfor, kære tilhængere: Hvorfor er det så godt og afgørende vigtigt, at Lundtofte udvikler sig nu - og på den måde, som helhedsplanen skitserer det?

Det er nu, det gælder. Medmindre altså, at tingene er aftalt på forhånd, som modstanderne frygter det.

Beboerne omkring gadekæret i den gamle Lundtofte Landsby har været flittige til at fortælle deres holdninger til helhedsplanen.

Og i sidste uge var Det Grønne Område så på rundtur i den store, almene bebyggelse Lundtofteparken for at høre, hvad man her siger til udviklingsplanerne.

Her frygter man, at de store, grønne områder går tabt i udviklingens navn. Skal der udvikles, skal det ske med nænsomhed, siger en af de beboere, vi har talt med.

Med en betydelig udvidelse af boligmassen frygter man for ghettodannelse, og man mistænker, at der skal flere boliger til området af én eneste grund: Flere skatteindtægter. Altså, at udviklingsplanerne ikke er til for Lundtoftes skyld, men for at politikerne kan få flere skattekroner at jonglere med.

Folk er rigtig glade for at bo i Lundtofteparken og i hele Lundtofte som sådan. I dag fungerer tingene i Lundtofteparken, og man undrer sig over, hvorfor man skal ændre på noget, som fungerer rigtig godt.

I Lundtofteparken kan man dog tage det forholdsvis roligt. For det er Lundtofteparken selv, der ejer området, hvor den store bebyggelse ligger, og skal der ske noget på dette område, er det beboerne og beboerdemokratiet, der godkender planerne. Kommunen kan ikke bare gå ind og beslutte, at der skal bygges mere i Lundtofteparken, uden at beboerne siger god for det først.

Der er så fint, så åbent og så grønt de fleste steder i Lundtofte, og det er helt forståeligt, at man har svært ved at se, at det kan være godt at bebygge grønne områder.

Omvendt giver det jo rigtig god mening at placere videnstungt erhverv tæt ved DTU, tæt ved Novozymes, tæt ved motorvejen og den letbane, som højst sandsynligt kommer.

Og det med meningen med helhedsplanen: Det er det, mange borgere har efterlyst. Og det er det, som politikere, embedsværk og andre, der synes, at udviklingen af Lundtofte giver mening, nu skal skynde sig at forklare endnu mere og endnu bedre, end man hidtil har gjort det.

Publiceret: 23. August 2017 14:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt