Mighty Blues Band (redaktør Lars Schmidt nummer tre fra venstre) er pladeaktuelle med ’Standing By A Mountain’. Foto: Jørgen Angel
Mighty Blues Band (redaktør Lars Schmidt nummer tre fra venstre) er pladeaktuelle med ’Standing By A Mountain’. Foto: Jørgen Angel
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktøren på plade

Det Grønne Områdes redaktør, Lars Schmidt, albumdebuterer i denne uge med sit band, Mighty Blues Band

I denne uge får Det Grønne Områdes redaktør, Lars Schmidt, en drengedrøm opfyldt. Her udkommer han og hans band, Mighty Blues Band, nemlig på plade.

Debuten med albummet ’Standing By A Mountain’, som netop handler om at leve drømme ud, markeres med releaseparty og koncert på Københavns førende rockklub, High Voltage i Boltens Gård, fredag den 11. august kl. 21.

På albummet befinder vi os musikalsk set i de amerikanske sydstater med tung og groovy bluesrock og storladen sydstatsrock med masser af guitarsoloer. Guitarerne og harmonierne krydres virkningsfuldt med autentisk mundharpespil.

Lidt kuriøst kan det nævnes, at fotografierne på albumcoveret er taget af en af landets mest internationalt anerkendte rockfotografer, og Mighty Blues Bands’ gode ven, Jørgen Angel, som er opvokset i Lyngby.

Angel var manden, der tog de første billeder af Led Zeppelin, da de debuterede i 1968 som The New Yardbirds i Gladsaxe Rock Club, og siden er blevet verdensberømt med en del ikoniske fotografier af mange af de helt store rockmusikere.

Der er fint musikalsk gæstebesøg på albummet. Dan Hemmer, dansk Hammond-organist i international topklasse, der blandt andet spiller fast med en af verdens bedste jazzrock-trommeslagere, Steve Gadd, i trioen Blicher Hemmer Gadd, har lagt orgel på og løftet otte af albummets 11 numre.

Egne kompositioner

Alle numre på albummet er egne kompositioner, og tekstmæssigt holdes der solidt fast i traditionen i det bluesrockede univers med sange om savn, smerte og svigt – og sange om at være drengerøv og give den fuld gas på ’the highway’ og til festen.

Albummet, der er indspillet i Grapehouse Studio, hvor Dizzy Mizz Lizzy indspillede deres debutalbum, og hvor kunstnere som D:A:D, Tim Christensen, Thomas Helmig og Sko/Torp ligeledes har indspillet, er produceret af Emil Sauer.

Albummet er selvfinansieret og udgives på pladeselskabet Boulder’s Kiss som CD og kan streames og downloades via alle de gængse tjenester.

Omslaget til pladen.
Omslaget til pladen.
Publiceret: 09. August 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt